RSS Feed

Nagyvilág

Izraeli választások: nagy biztonság

Izraeli választások: nagy biztonság A biztonsági készültség fokozásával, a palesztin területek lezárásával készülnek Izraelben a terrorhullám árnyékában a keddi parlamenti választásokra - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Bolsonarót letaszították a trónjáról

Bolsonarót letaszították a trónjáról A szavazatok felének megszámlálásakor egy hajszállal még vezetett, végül azonban kikapott a regnáló elnök, Jair Bolsoaro a brazíliai kormányzó- és elnökválasztás második fordulójában, így a baloldalról érkező Luiz Inácio Lula da Silva lett az ország új elnöke.

Múzeumi darab lett a Trabi

Múzeumi darab lett a Trabi A '89 novemberében megrepedt berlini fal 28 esztendeig szelte ketté a német fővárost és a kontinenst. Jó három évtizede annak, hogy befejeződött a Trabantok gyártása. Mint emlékezetes Németország újraegyesítését csupán pár hónappal élte túl a „Made in DDR” típus. Közel 3,1 millió példányt gyártottak az NDK népautójából.

Bygdöy-fésziget: micsoda hajók!

Bygdöy-fésziget: micsoda hajók! A norvég fővárosban szemben a kikötővel - ahol a skandináv uralkodó pár szerény nyári palotája áll - érdemes egy nagyobb sétát tenni. A Bygdöy-félsziget azonos nevű fürdője és hajós kiállításai a viking, lapp históriába kalauzolnak el.

Emancipáció - szkafanderben

Emancipáció - szkafanderben Idén már 85 gyertyát fújhatott el tortáján a 60-as évek egyik legbátrabb asszonya. Valentyina Tyereskova – akkor szovjet, ma orosz állampolgár – 1963 nyarán vállalkozott űrutazásra. A közelmúltban úgy nyilatkozott a Duma képviselőnője, hogy egy Mars kiránduláshoz is lenne kedve.

Kutyákkal etette a családját egy szlovák férfi

Kutyákkal etette a családját egy szlovák férfi A 40 éves férfi a kutyákat megölte, feldarabolta, majd felszolgálta családjának. Tette miatt két évnyi állatkínzás miatti börtönbüntetésre számíthat. a

Musk megvette a Twittert, majd kirúgott minden vezetőt

Musk megvette a Twittert, majd kirúgott minden vezetőt Hosszú hónapok huzavonája után Elon Musk hivatalosan is átvette a Twitter irányítását. Az üzletet 44 milliárd dollárért (17988 milliárd forintért) zárták le, a milliárdos pedig már szerdán feltűnt a vállalat központjában, ahol a közösségi platform munkavállalóival találkozott. A hatalomátvétel után nem kellett sok időnek eltelnie, hogy fejek hulljanak – írja a Reuters.

Szlovéniában elsötétülnek az autópályák

Szlovéniában elsötétülnek az autópályák Szlovéniában lekapcsolják éjszakára az autópályák világítását azokon az autópálya-szakaszokon, ahol ezt a törvény lehetővé teszi - közölte csütörtökön a szlovén autópálya kezelő vállalat (DARS).

A világ legnagyobb óceánjárója

A világ legnagyobb óceánjárója Az Icon of the Seas lesz az első hajó az új Icon Class-ban, ami azt jelenti, hogy egy teljesen új osztály született meg az előző hajókhoz képest. A világ legnagyobb óceánjáró hajója 20 emeletes lesz és 7600 fő utas kényelmét 2 350 fős személyzet szolgálja majd. A fedélzeten egy komplett vízi park és szórakoztatóközpont is helyet kapott.

Horvátország: miniszteri perek

Horvátország: miniszteri perek Befolyással való visszaélés miatt vádat emelt négy miniszter ellen a szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) Horvátországban szerdán - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT), hozzátéve, hogy négy további személy is szerepel a vádlottak között.

Berlin az 50-es években

Berlin az 50-es években Az Európai Unió legnépesebb tagállamának fővárosában nem ritka a magyar szó. Az "Ungarnból" érkező turisták mellett rengeteg diák választja rövidebb-hosszabb időre új hazájának Németországot, s annak legnagyobb települését. Hajdan az '56-os menekülteket is befogadta West-Berlin.

Expo 2023 - Buenos Aires

Expo 2023 - Buenos Aires A hó elején befejeződött, ám kétszer is lefújt müncheni Oktoberfest, az ugyancsak két ízben elmaradt Genfer Autosalon, a 2021-re áttolt tokiói olimpia és a szintén elhalasztott - 2022 tavaszán - zárult Dubai Expo azt tükrözik, hogy rendkívüli időket élünk. A hamarosan startoló katari férfi Labdarúgó Vb küszöbén érdemes egy pillantást vetni a világkiállítások históriájára!

Sok pedagógus van betegállományban

Sok pedagógus van betegállományban Bajorországban, a koronajárvány csúcsidőszakában, márciusban bő 7,5 ezer tanár és oktató volt távol munkahelyétől a fertőzés miatt. Jelenleg kevesebb, mint két és félezren vannak ezzel a kórral betegállományban. A délnémet régió iskoláiban nem tervezik a maszkviselés újbóli kötelezővé tételét. Az őszi vakáció a hó végén kezdődik!

Hívatlan vendég a Vörös téren

Hívatlan vendég a Vörös téren Éppen 35 esztendő telt el azóta, hogy a nemzetközi sajtó a "German aviator" kalandos kirándulásáról cikkezett. Egy 19 éves srác a Färöer-szigetek és Helsinki érintésével a szovjet főváros szívében, a Moszkva-hídnál landolt Cessna típusú repülőgépével. A hidegháború fagyos humora nem nevetette meg a Kreml elvtársait!

További írások a rovatban

Lap tetejére