RSS Feed

Nagyvilág

61 éve épült a Spree-parti fal

61 éve épült a Spree-parti fal Fekete nap Berlin históriájában 1961. augusztus 13. A keletnémet kommunisták akkor láttak hozzá az amerikai-brit-francia övezet "befalazásához". A "Mauer" 28 évig szelte ketté a világvárost, sőt egész Európát!

120 éve született Josef von Baky

120 éve született Josef von Baky Technikai trükkjeivel, színvilágával, meseszövésével korát megelőző film volt a második világháború alatt bemutatott Münchhausen. A nagyokat lódító német báró kalandjait Baky József (1902–1966) rendezésében kedvelték meg – korosztálytól függetlenül – a mozirajongók.

Gattyánéknál járt Erdogan török elnök fia

Gattyánéknál járt Erdogan török elnök fia Államfőknek kijáró biztonsági intézkedések mellett, teljes titokban látogatott el Magyarország egyik leggazdagabb emberének irodaházába.Golyóálló autóban, konvojjal érkezett a török elnök fia, Necmettin Bilal Erdogan Gattyán György cége, a Docler Holding központjába vasárnap délután – értesült a Blikk.

Frankfurt - tömeges hal halál

Frankfurt - tömeges hal halál Riasztóan alacsony a német-lengyel határfolyó, az Odera vízszintje. A csapadékhiány és a kánikulai klíma nem csak hajóforgalmat érinti negatívan, hanem a halgazdálkodást is. Szemtanúk szerint elpusztult kopoltyúsok ezreit viszi a lomha ár.

DDR: a kemény márka bája

DDR: a kemény márka bája Ősszel ünnepli Németország az újraegyesítés 32. évfordulóját. Az eggyéolvadáshoz vezető rögös úton sorsdöntő jelentőségű volt az NSZK és az NDK között 1990. július 1-jén létrejött pénzügyi, gazdasági és szociális unió, melynek leglátványosabb eredménye a keletnémet márka "megkeményedése" volt.

Strand és matek Bécsben

Strand és matek Bécsben Nagy siker lett a Bécsi népfőiskolák nyári szolgáltatása, amelynek keretein belül német és matematika tárgyakhoz kapcsolódó, játékos foglalkozásokat biztosítanak 6-12 éves gyerekeknek három bécsi strandon. A cél elsősorban a játék, mellékesen pedig a tanítás és az érdeklődés felkeltése.

Trump birtokán foglaltak

Trump birtokán foglaltak Egy vádesküdtszéki döntést végrehajtva júniusban nemzetbiztonsági szempontból érzékeny adatokat tartalmazó dokumentumokat foglaltak le Donald Trump floridai házában – írja a CNN az ügyre rálátó forrásokra hivatkozva.

Anne Heche életveszélyben

Anne Heche életveszélyben A TMZ exkluzívan számolt be arról, hogy a nemrég autóbalesetet szenvedő Anne Heche állapota egyáltalán nem javul. A színésznő sajtósa maga nyilatkozott erről, igen lesújtóan.

Vége a 10 eurós jegyárak korának

Vége a 10 eurós jegyárak korának A Ryanair vezérigazgatója szerint a légitársaság már nem fog többé fillérekért repülőjegyeket árulni, köszönhetően az üzemanyagárak emelkedésének. A magyar kormánnyal a közelmúltban heves szócsatákat vívó Michael O’Leary a BBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy a 10 eurós jegyek korának vége van.

Németországban a "víz az úr"

Németországban a "víz az úr" Az Európai Unió legnépesebb tagállamában idén, már több, mint 200 halálos kimenetelű vizi tragédiát regisztráltak. Tavaly egész évben 299 fős volt a veszteség. Az áldozatok 90 százaléka őrizetlen folyók, tavak partjáról indult utolsó útjára.

NSZK: sok kamion, kevés sofőr

 NSZK: sok kamion, kevés sofőr Niedersachsen tartomány 550 ezer lakosú fővárosa lesz a házigazdája a szeptember 20-án keződő IAA TRANSPORTATION 2022 elnevezésű nemzetközi vásárnak. A német show standjain a legmodernebb furgonokkal, teherjárművekkel, buszokkal ismerkedhet meg a nagyközönség.

Hogy került Orbán Bracra?

Hogy került Orbán Bracra? A képviselő a repülő jeladójának adatai alapján valószínűsíti, hogy Orbán állami géppel ment a horvát tengerpartra nyaralni, de valami nem stimmel a számításával.

Csubajsz elhagyhatta a szardíniai klinikát

Csubajsz elhagyhatta a szardíniai klinikát Olyan feltételezések is megjelentek, hogy a posztjáról tavasszal lemondó Anatolij Csubajszt megmérgezték, de az orvosok más megbetegedésre gyanakodnak. Az újság értesülései szerint a 67 éves férfi szervezete jól reagált a gyógyszerekre. További orvosi kezelésre Csubajsz Frankfurtba repült.

Átszelték a világ legnagyobb szigetét

Átszelték a világ legnagyobb szigetét A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.

További írások a rovatban

Lap tetejére