RSS Feed

Friss

Rogán kabinetfőnöke sem vizsgázott

Annak idején nálunk, a Közgázon is lehetett jobb jegyeket szerezni. Ehhez nem egyszer elég volt fiatal lánynak lenni, meglehetős külső adottságokkal, és persze az is kellett hozzá, hogy a vizsgáztató nagy kedvelője legyen a női nemnek. Nem mondom, hogy általános volt ez a gyakorlat, de néha előfordult ilyen is. És olyan is adódott, amikor elegendő volt, ha valaki magas szinten sportolt.

A Várkapitányság lezárta az utat

Másfél hónapja nem kezdődött el az az építkezés, amire hivatkozva a Várkapitányság Nonprofit Zrt., megközelíthetetlenné tette a Miniszterelnökség épületkomplexumát – írja a Telex cikke nyomán a hvg.hu.

20 ingatlant vásárolt Schadl György

20 ingatlant vásárolt Schadl György 2016 és 2020 között 19 ingatlant vett Schadl György, például lakást a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, valamint nyaralót Siófokon – értesült az RTL.hu. Egy további ingatlant még 2013-ban vásárolt meg. Az ingatlanok egy része az önkormányzatoktól került a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökéhez.

Koronavírus - Elhunyt 94 beteg

Magyarországon a beoltottak száma 6 321 039, közülük 6 062 346-an a második, 3 423 900-an pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 6851 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 355 084-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 94, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 601-re emelkedett.

241 helyszínre riasztották a tűzoltókat

Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat; elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat. A legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Horvátország készül az euróra

Horvátország készül az euróra Horvátországban szeptember elejétől már euróban is fel kell tüntetni a termékek árát - mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfőn. Horvátország 2023 január elsején tervezi bevezetni az eurót, az árakat pedig onnantól kezdve egy évig kunában és euróban is ki kell majd írni - mondta Plenkovic, hozzátéve, hogy a megelőző intézkedésekre azért van szükség, hogy az állampolgárok szokják a folyamat

Bozótvágóval támadt járókelőkre

Bozótvágóval támadt járókelőkre hétfőn a közép-lengyelországi Torun városában egy ámokfutó, a rendőrség szerint legalább 8 személy szenvedett sérülést.

Másodfokú riasztások a viharos szél veszélye miatt

Másodfokú riasztások a viharos szél veszélye miatt A viharos szél veszélye miatt több megye számos járására és a fővárosra is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. A meteorológiai szolgálat azt írta: a legerősebb lökések általában 65-90 kilométer/óra között várhatók.

A Nyugat megalázta Djokovicot?

A Nyugat megalázta Djokovicot? Szerbiában egy emberként ítélik el a politikusok és sportolók, hogy az ausztrál illetékesek végül nem engedték indulni az Australian Openen Novak Djokovicot. Aleksandar Vucic államfő is megszólalt, aki említést tett arról is, hogy a horvát szurkolók a szombati szegedi Szerbia-Horvátország Európa-bajnoki kézilabdameccsen azt kiabálták: „Öld, öld a szerbet”.

Szupergazdagok: határ a csillagos ég

Szupergazdagok: határ a csillagos ég Az Oxfam jótékonysági szervezet jelentése szerint a részvény- és ingatlanárak megugrása miatt a 10 leggazdagabb együttes vagyona 1500 milliárd dollárra (476 ezer milliárd forint) nőtt, ez tovább növelte a szegények és a gazdagok közti szakadékot. Megduplázta vagyonát a világ 10 leggazdagabb embere a pandémia alatt

Új kormánya van Észak-Macedóniának

Megszavazta az új, balközép kormányt az észak-macedón parlament vasárnap késő este - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál hétfőn, kiemelve, hogy az új miniszterelnök Dimitar Kovacsevszki, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnöke lett.

MOB - Hajdu Balázs indul az elnöki posztért

Az ügyvédként dolgozó Hajdú Balázs a döntés bejelentésekor az MTI-nek elmondta, mivel a MOB a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyetlen hazai partnere, sok olyan lehetősége van, ami jelenleg nincs kihasználva.

Megszúrtak egy férfit Budapesten

Halálra késeltek egy férfit Budapesten, a XVI. kerületben vasárnap este, a tettes ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

Koronavírus - A hétvégén elhunyt 270 beteg

Magyarországon a beoltottak száma 6 319 434, közülük 6 059 382-en a második, 3 417 089-en pedig már a megerősítő harmadik oltást is megkapták. Az elmúlt három napban 21 219 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 348 233-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

További írások a rovatban

Lap tetejére