RSS Feed

Friss

A francia kormány 2021 áprilisáig korlátozna

A francia kormány 2021. április 1-ig tervezi korlátozásokat (kijárási tilalom, intézmények bezárása, gyülekezési korlátok) a koronavírus-járvány megfékezésére a szerdai kormányülésen megvitatott törvénytervezet szerint.

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján péntek reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Kína világszínvonalra fejleszti hadseregét

Kínának fel kell gyorsítania katonai modernizációját, hogy mielőbb világszínvonalra fejleszthesse hadseregét - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken, abból az alkalomból, hogy országa hét évtizede csatlakozott a koreai háborúhoz.

A hétvégén még a gyalogosoké a pesti rakpart

Idén utoljára a hosszú hétvégén lesz megnyitva a pesti rakpart a gyalogos- és kerékpáros-forgalom előtt - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

A járvány nem ismer határokat

A járvány nem ismer határokat Szigorításokat vezet be a kormány, a sporteseményeken és a szabadtéren megtartott gyűléseken is kötelező lesz a maszk viselése péntektől. Vagyis az október 23-ai, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeken (például az SZFE diákjai által szervezett tüntetésen) is maszkban kell lenni.

MÁV: vasárnaptól új járat Piliscsaba és Rákos között

Vasárnap megnyitják az Újpalota vasúti megállóhelyet, és kísérleti jelleggel új járatot indítanak hétköznap Piliscsaba és Rákos, hétvégén Óbuda és Rákos között - közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

Nem csökken a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

Tovább nőtt a fertőzöttek száma a nyugat-balkáni országokban, az illetékesek szerint november és március között várható a fertőzöttek, a betegek és a halottak számának tetőzése. A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - csütörtökről péntekre 2404-gyel nőtt az igazolt fertőzöttek és 37-tel a halálos áldozatok száma.

Biden állampogárságot adna 11 millió illegális bevándorlónak

Joe Biden az elnökjelölti vitában azt ígérte, hogy amennyiben megválasztják, elnökként állampolgárságot ad 11 millió illegális bevándorlónak. Hivatalba lépése után egy hónapon belül előterjeszti javaslatát valamennyi illegális migráns amerikai állampolgárságára.

Trump: én soha nem kaptam pénzt Oroszországtól

n soha nem kaptam pénzt Oroszországtól, Bidenék igen - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök, utalva azokra a nyilvánosságra került e-mailekre, melyek szerint Joe Biden fia, Hunter Biden orosz oligarcháktól kapott pénzt, és ukrán gázcégnél dolgozott, amikor az apja alelnök volt.

Egészségügyi segítség Csehországnak

Egészségügyi segítség Csehországnak Katonai egészségügyi személyzettel fogják kisegíteni az Európai Unió és a NATO tagállamai Prága kérésére Csehországot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A cseh kormány csütörtökön jóváhagyta Lubomír Metnar védelmi miniszter javaslatát, hogy engedélyezzék az EU és a NATO katonai egészségügyi személyzetének Csehországi tevékenységét.

A NATO európai űrközpontot létesít Németországban

A NATO új, védelmi és kommunikációs feladatokat szolgáló űrközpontot épít ki Németországban azzal a céllal, hogy ellensúlyozza Kína és Oroszország világűrbe telepített, biztonsági és gazdasági fenyegetést is magában foglaló műholdas rendszereit - közölte a NATO főtitkára Brüsszelben.

Torlódás az M3-ason Gödöllőnél

Baleset miatt több kilométeres torlódásra kell készülni az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Gödöllő térségében - közölte az Útinform péntek este a honlapján.

Csopak kikötője 900 millió forintot ér?

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által meghirdetett, szerda éjjel zárult elektronikus árverésen 889,87 millió forintért kelt el Csopak közforgalmú kikötője. Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére elmondta, az MNV Zrt. zárt rendszerében zajló licit lezárása után leghamarabb jövő hét elején derülhet ki, ki a nyertes ajánlattevő.

Szijjártó Gdanskban

A politikus a megnyitón kiemelte, a hatodik legnagyobb lengyel városnak számító Gdansk Lengyelország egyik gazdasági központja, ahol több fontos energetikai létesítmény található. "A Gdanskkal és térségével ápolt gazdasági együttműködés folyamatos fejlesztése, az itteni tengeri kijárat használata a magyar exporttermékek vonatkozásában fontos célkitűzés" - szögezte le.

További írások a rovatban

Lap tetejére