RSS Feed

Életmód

Magyar résztvevők a Bocuse d’Or európai döntőjében

Magyar résztvevők a Bocuse d’Or európai döntőjében Október 15-16-án rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn. A neves megmérettetésen hazánkat a budapesti döntő győztese, a Babel Étterem egykori séfje, Veres István képviseli.

Szászország: lángoló kocsik

Szászország: lángoló kocsik Az Európai Unió legnépesebb tagállamában a fűtési szezon beköszöntével sem telik el nap tűzkatasztrófák nélkül. Már évek óta gond, hogy Berlintől Hamburgig évente több ezer autót gyújtanak fel – zömében – ismeretlen tettesek. A volt NDK tájain is terjedőben ez a fajta bűncselekmény.

©koda mánia

 ©koda mánia Németország keleti szomszédjainál 2020 őszén is a ©koda Octavia a bajnok. Így van ez a lengyeleknél, a cseheknél és az osztrákoknál is. Sőt Svájcban is, noha korábban a „Made in/by Germany” négykerekűeket ajnározták. Még finn rokonaink is beleszerettek a Volkswagen „szláv rokonába”.

Kéznél a segítség – Gyermekút weboldal

Kéznél a segítség – Gyermekút weboldal A gyermeknevelésben minden segítség jól jön. Főleg akkor, ha szakemberektől érkezik és gyorsan elérhető. Pontosan ezt kínálja a Gyermekút weboldal és alkalmazás.Az oldal szakértői olyan tudnivalókat gyűjtöttek össze, amelyek átfogó, ugyanakkor könnyen érthető ismereteket nyújtanak a 0-6 éves gyermekek életkori sajátosságairól.

Takaros és takarékos: Spring Electric

Takaros és takarékos: Spring Electric A nagyvárosi dzsungelben lehet praktikus útitárs a francia-román együttműködés keretében e hónapban bemutatásra kerülő törpe Dacia. A 2,4 méter tengelytávú mini SUV négy személy számára komfortos – rövid távon. A Spring Electric alapára 6 millió forint alatt várható.

Irány a Zoo!

Irány a Zoo! Javában tart az őszi tanítási szünet Németország több, mint fél tucat tartományában. Így e hetekben a szokásosnál több gyermeket várnak a berlini Zoo-ba. A 3,8 milliós Spree-metropolisz életének normalizálódását tükrözi, hogy már az Alexander Platz-i tévétorony liftje is beindult, magasból lehet élvezni a sík panorámát!

Kolonics György Emlékfutás – október 23.

Kolonics György Emlékfutás – október 23. Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án kerül sor a Kolonics György Emlékfutásra. Az immár hagyományos Duna-parti programon a futás mellett sárkányhajózni is lehet, a vízpart gyönyörű természeti környezetében.

Nem járunk háziorvoshoz, mégis sok gyógyszert szedünk

Nem járunk háziorvoshoz, mégis sok gyógyszert szedünk Háziorvoshoz továbbra sem jár a magyar: a megkérdezettek közel egyharmada még évente egyszer sem megy el általános vizsgálatra. Csupán a megkérdezettek 12 százaléka érzi magát teljesen egészségesnek - derül ki abból az online kutatásból, amelyet 632 ember megkérdezésével készített szeptemberben az Emóció 7.84.

Apró tűszúrások, amelyek sokat segíthetnek

Apró tűszúrások, amelyek sokat segíthetnek Mára rengeteg fiatalító, ránctalanító, anti-aging kezelést ismerünk, egyre több lehetőséget kapunk arra, hogy műtéti eljárás nélkül, fájdalommentesen, de látványosan vegyük fel a harcot az idő múlása ellen.

Mi történik, ha valaki lázzal fennakad egy hőkapun?

Mi történik, ha valaki lázzal fennakad egy hőkapun? A koronavírus-járvány második hullámában egyszerre kell biztosítani a gazdaság működőképességét és az óvintézkedések betartását. Ez nagyon komoly gyakorlati problémákat vet fel, a tömeges, rutinszerű, adott helyszínen, véges időn belül elvégezhető ellenőrzés egyetlen reális lehetősége pedig lázmérés.

A mérték a lényeg, ha cukorról van szó

A mérték a lényeg, ha cukorról van szó Napjainkban az egészséges életmód divattá vált. Kis túlzással bármerre járunk, az egészséges táplálkozást és életmódot megcélzó termékekbe botlunk. Ám, minden hiedelemmel és tévhittel ellentétben megfelelő mennyiségben a szénhidrátoknak nagyon is fontos szerepük van szervezetünk működésében.

Medvelátogatási tanácsok Miskolcról

Medvelátogatási tanácsok Miskolcról Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban. Egészen pontosan 0:38-kor tűnt fel az állat a Testvériség utcán, majd a villamos síneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből.

A hónap gyógynövénye a csipkebogyó

A hónap gyógynövénye a csipkebogyó A Csipkerózsa gyógyhatása: Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres.

Top 5 – Íme az egészségre legjobb diófélék

Top 5 – Íme az egészségre legjobb diófélék Jól tesszük, ha szívesen esszük a dióféléket – egészséges rágcsálnivalók és kitűnő összetevők lehetnek salátába, különféle ételekbe is. De tudjuk-e, melyek a legjobb típusok?

További írások a rovatban

Lap tetejére