RSS Feed

Életmód

Simca, te édes!

Simca, te édes! A 70-es években a Peugeot tulajdonába került Simca neve mozaikszó: Société Industrielle de Méchanique et Carrosserie Automobile. Mára ritka madár lett a nyugaton oly' népszerű, francia márka. Hajdan Csehszlovákiától Magyarországig is komoly rajongótábora volt e típusnak!

A rugalmas munkaidő a legnyerőbb

A rugalmas munkaidő a legnyerőbb A magyar munkavállalók ahhoz, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön és elkötelezettek legyenek a munkáltató iránt, elvárják, hogy rendszeres legyen a kommunikáció a főnökkel, hogy jó legyen a személyes kapcsolatuk a kollégákkal, és hogy rugalmas legyen a munkaidő - derül ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG) közös felméréséből.

Műtét nélkül is fiatalosak maradhatunk

Műtét nélkül is fiatalosak maradhatunk Csak kevesekről mondható el, hogy a tükörbe nézve az idő múlásával is elégedettek magukkal. A telt orcák, a ráncmentes, sima bőr és a dús ajkak olyan adottságok, melyekkel nem rendelkezik mindenki, illetve az öregedés jelei őket sem kerülik el.

Vírushelyzet és környezettudatosság

Vírushelyzet és környezettudatosság Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány megmutatta társadalmunk és a gazdaságunk törékenységét a komolyabb megrázkódtatásokkal szemben, a WWF Magyarország és Budapest Bank közös kutatása alapján elmondható, hogy a magyarok környezetvédelemhez való viszonya csak részben változott a járványhelyzet miatt.

Rossz állapotúak a magyar zászlók

Rossz állapotúak a magyar zászlók A poliészterből készülő magyar zászlók egyre kevésbé tudnak ellenállni a folyamatosan erősödő UV-sugárzásnak és a szmognak, ennél fogva a 6-12 méteres árbócrúdon lévő kültéri zászlók 6-9 hónapnál, a fali zászlók 1-2 évnél nem is bírják tovább a közterületeken, illetve az épületek homlokzatán.

Súlyos betegséget jelezhet a pókhas gyermekeknél

Súlyos betegséget jelezhet a pókhas gyermekeknél A népnyelv általában pókhasúnak nevezi azokat a kisgyermekeket, akiknek a hasa feltűnően elődomborodik, végtagjaik a testükhöz képest vékonyak. Ezeket a külső jeleket legtöbbször hasfájás, gyakori, nagy mennyiségű széklet ürítése is kíséri.

Hét módszer a vaj gyors puhítására

Hét módszer a vaj gyors puhítására A vaj szuper alapanyag, sütéshez, főzéshez és szendvicsek készítéséhez elengedhetetlen, egy baj van vele - a hűtőből kivéve nagyon nehezen kenhető, márpedig a süteményekhez legtöbbször puha állagra van szükség.

Elszabadult a műanyagszemét Kékestetőn

Elszabadult a műanyagszemét Kékestetőn Ki gondolná, de legtöbben a törött műanyag szánkójukat hagyják a hegyen, pedig ha fel tudták vinni, valahogy széttörve is elférne a kezekben, nem? A sípálya üzemeltetője szerint minden hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után.

Háromgyermekes édesanya az év taxisofőrje

Háromgyermekes édesanya az év taxisofőrje A Főtaxi sofőrjeinek szavazatai alapján Váradi Zsuzsanna kapta meg Az év taxisofőrje díjat. A háromgyermekes édesanya 5 éve taxizik és azt tervezi, hogy még az idén egy környezetkímélő elektromos autóra vált.

A Genfer Auto-Salon régi sztárjai

A Genfer Auto-Salon régi sztárjai A koronavírus-járvány terjedése miatt, akárcsak 2020-ban, idén márciusban is elmarad a legendás svájci gépjármű seregszemle. Addig is, amíg 2022 tavaszán – talán – megint szélesre tárja a kapuit a Genfi Autó Show, lássuk, hogy a 20. században mely modellek világpremierjének örvendhettek a pénzes polgárok?!

2021: éledező autókereskedelem?

 2021: éledező autókereskedelem? Az EU-hoz 17 esztendeje csatlakozó Lengyelországban a 21. században egyre több új gépkocsit helyeztek üzembe. A komoly járműiparral rendelkező közép-európai köztársaságban a koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben az elmúlt hónapokban nagyon visszaesett a szalonok forgalma.

Összefogás indult a hazai éttermekért

Összefogás indult a hazai éttermekért Online médiakampányt indít hazánk meghatározó élelmiszeripari vállalata a koronavírus-járvány miatt forgalomcsökkenést elszenvedő vendéglátóhelyek megsegítésére. A Szentkirályi Magyarország arra buzdítja az étterembe járók közösségét, hogy fogjanak össze a kedvenc helyeik érdekében, és ételrendeléssel támogassák fennmaradásukat.

A 10 milliónál olcsóbb autók a menők

A 10 milliónál olcsóbb autók a menők Németországban, az Európai Unió - darabszámot tekintve - legmotorizáltabb tagállamában tavaly több százezerrel kevesebb új kocsit vásároltak a cégek és a polgárok, mint 2019-ben. Ám szerintem így is sokan irigykedhetnek az ottani szalonok forgalmára. Múlt tavasszal még pesszimista, berlini kereskedő ismerősöm nyáron és ősszel már rengeteg új verda eladásáról számolhatott be.

Legyen az újévi fogadalmad egy új szokás kezdete

Legyen az újévi fogadalmad egy új szokás kezdete Kiegyensúlyozottabb táplálkozás, több mozgás vagy rendszeresebb főzés, ismerős? Biztos, hogy neked is volt valami, amit január 1-jén elhatároztál. Még nincs késő, hogy idén végre szokássá alakítsuk az elhatározásainkat: az Upfield szakértője most ebben segít.

További írások a rovatban

Lap tetejére