RSS Feed

Életmód

19. századi száguldás

 19. századi száguldás Addig is, amíg 2021-ben talán normális - nem zárt kapus - Forma-1 idény lesz pillantsunk a múltba, midőn 127 esztendeje hírdette meg a „Le Petit Journal“ a világ legelső autóversenyét. Párizsból Rouenba kellett eljutnia a bő két tucat ős-gépkocsinak. Biztonsági öv nem létezett, s szabad volt alkohollal doppingolni!

Európai Unió: szeretünk autózni

Európai Unió: szeretünk autózni A motorizált személyi forgalomban – így az aktuális európai felmérések – az EU-ban 81 százalékot tesz ki az autó. A legnépesebb tagállamban, Németországban 84 százalékos a kvóta. Az NSZK-ban ezüst érmes a vasút (9 %), s bronzot érdemelnek a buszutasok (6 %).

Új sorozattal jelentkezik Szily Nóra

Új sorozattal jelentkezik Szily Nóra Testhezálló beszélgetéssorozattal jelentkezik Szily Nóra: a pszichológus végzettségű újságíró a Várkert Bazár új, Metszet című rendezvényszériájának műsorvezetője lesz. A sorozat első részében a hatodik érzékként is emlegetett rejtélyes intuíció kerül terítékre.

Autó: (z)sebesnek áll a világ

Autó: (z)sebesnek áll a világ Magyarországon a Suzuki Swift a legkeresettebb használt négykerekű típus. Nos Berlinben hónapok óta nem találkoztam a „Mi autónkkal”. Az NSZK-ban hagyományosan - újonnan és nyűtten - egyaránt a Volkswagen a sláger. A minapi sanghaji jármű mustrán is egy VW, a kínai piacra szánt, elektromos VW ID6 volt a sztár!

Kánikulai hajsza

Kánikulai hajsza E nyáron feltehetőleg az a kamasz srác érdemelte ki a „Berlin leghülyébb autósa” címet, aki a zsarukkal cicázva, jogsi nélkül száguldozott a Waidmannsluster Dammon (Reinickendorf). A szerencsétlen ifjú úrvezető komoly sérülést szenvedett.

2022 – egyre több elektromos típus

 2022 – egyre több elektromos típus A zöldmezős beruházással a náci korszakban megszületett wolfsburgi világkonszern a legendás VW Bogárral alapozta meg nemzetközi sikerét. Aztán '74-ben a Golf első generációja vette át a Käfer szerepkörét a vadonatúj kompakt kategóriában. A Mercedes-Benz akkoriban már menő luxusmárka volt.

Várkonyi Andreának saját alapítványa van

Várkonyi Andreának saját alapítványa van Az innovatív oktatással foglalkozó alapítvány többek között a pedagógusok szakmai fejlődését is támogatja. A kuratóriumi elnök Várkonyi Andrea, a székhely pedig egy Andrássy úti Mészáros-villa.

Közel kétharmadával több szakmunkást keresnek a cégek idén

Közel kétharmadával több szakmunkást keresnek a cégek idén A munkaerőpiacon az elmúlt másfél évben jelentős változások mentek végbe, amelyek a szakmunkások lehetőségeit is átalakították. A Profession.hu saját adatbázisa alapján friss elemzést készített a szak-, betanított- és segédmunkás állások keresletének és kínálatának viszonyáról, a jelentkezők helyzetéről, az elvárt fizetésről.

Itt bújhatsz be egy fa belsejébe, anélkül, hogy bántanád

Itt bújhatsz be egy fa belsejébe, anélkül, hogy bántanád Ökológiailag tiszta alapanyagok, növények, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszerek, valamint interaktív programok várják az érdeklődőket szeptember 26-án a Füvészkertben, a második alkalommal megrendezett Öko Zsibongón.

Randipartner elemző app segít megtalálni az "Igazit"

Randipartner elemző app segít megtalálni az "Igazit" Legyen szó párkapcsolatról vagy randizásról, az applikációval tudományos alapokra helyezhetjük a partnerünk, a kapcsolatunk vagy akár önmagunk vizsgálatát, mindez ráadásul csak néhány percet vesz igénybe az életünkből.

Nemzeti Etnosport Viadal Szentendrén

 Nemzeti Etnosport Viadal Szentendrén Családokat és szórakozni vágyókat várnak a szervezők szeptember 24-26. között a Szentendrei-szigeten lévő Tahitótfaluba, a váci révnél található Magyar Családi Gazdaság rendezvény központjába, vasárnap pedig a Tahi-hídhoz, a Duna-partra. A három napos rendezvény középpontjában az etnosportok állnak, lovas és köböre bemutatókkal, vásári mulatságokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal.

BKK: változik a jegyek és a bérletek kinézete

BKK: változik a jegyek és a bérletek kinézete A jelenlegitől kismértékben eltérő külsejű jegyeket és bérleteket hoznak forgalomba, az új hőpapír több elemet is tartalmaz, ami biztonságosabbá teszi a használatát - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

Kétszáz vendég a debreceni Morzsapartin

Kétszáz vendég a debreceni Morzsapartin Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület szeptember utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat a debreceni felebarátainkat akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

Két magyar fürdő az európai top 10-ben

Két magyar fürdő az európai top 10-ben A Lonely Planet online utazási magazin 20-as listát állított össze az általa legjobbnak tartott európai fürdőkből, írta a Travelo.Az első helyen az izlandi Kék lagúna végzett, melyhez a szerkesztők a Látnia kell, hogy elhiggye mottót választották.

További írások a rovatban

Lap tetejére