RSS Feed

Életmód

Még drágábbak lettek az albérletek

Még drágábbak lettek az albérletek Felgyorsult a drágulás az albérletek országos piacán: havi szinten 2,6 százalékkal emelkedtek a bérleti díjak májusban, szemben az áprilisi 2 százalékkal A fővárosban 2,5 százalékos volt a növekedés.

Libeghetünk a Libegők Éjszakáján

Libeghetünk a Libegők Éjszakáján Július 16-án a BKV is csatlakozik az immáron hatodik alkalommal megrendezett Libegők Éjszakája eseményhez. A budapesti Zugligeti Libegőre már megválthatók a retúrjegyek a Földalatti Vasúti Múzeumban.

Erős nyári szezonja lehet a budapesti hoteleknek

Erős nyári szezonja lehet a budapesti hoteleknek A budapesti hotelpiacon a külföldi vendégek visszatérésével erős nyári szezonra, míg vidéken a hazai vendégekért folytatott erősödő versenyre számít a BDPST Hotel Management Zrt. (BHM), Magyarország egyik jelentős szállodaüzemeltető vállalkozása - közölte a cégcsoport az MTI-vel kedden.

EU: nem kelendők az új kocsik

EU: nem kelendők az új kocsik Havonta kevesebb, mint 1 millió új autót helyeztek üzembe idén az Európai Unió területén. Itáliától Franciaországig 10 százalék feletti kereslet csökkenés tapasztalható. Június küszöbéig alig 4,5 millió gépkocsi kapott friss rendszámot a 27 tagállamban.

Kis lovarda, nagy áremelések!

 Kis lovarda, nagy áremelések! Hol volt, hol nem volt egy lovasklub. Ebben a lovardában az utóbbi években egyre több érthetetlen dolog történt. A peches szituációkra szokták mondani..”hogy ez egy igazi állatorvosi ló”. Pár évvel ezelőtt, mióta új résztulajdonos lett a lovardában, egyre csak nőnek az árak, bevezette az úr, hogy évenként kétszer 5-10-15%-al elkezdte emelni a lótartást. Amikor az infláció még a béka segge alatt volt.

Szászországban is lángolnak az erdők

Szászországban is lángolnak az erdők Három települést evakuálni kellett a Szász Szabad Állam és Brandenburg tartomány határtérségében. Péntektől mostanáig 900 hektáros területen égett a növényzet. A tűzoltók éjjel-nappal dolgoznak a volt NDK tájain, ám a tartós aszály miatt júniusban már sok millió eurós kár keletkezett a régióban.

”this is Redy”

”this is Redy” Annyira egyszerű az ötlet, ahogy szokták mondani az emberek orra előtt hevert, de senki nem vette észre. Nem így a két magyar fiatal Molnár Dóra és Tasnádi Ádám, akik már meg is valósították. Ez nem más, mint a menstruációs bugyi, azaz a ”this is Redy” márkanevű termék.

Minden, amit nem tudott a fagylaltról

Minden, amit nem tudott a fagylaltról A nyár egyik kedvenc desszertjében az a legjobb, hogy manapság már személyre szabottan, akár otthon is elkészíthetjük, így az ételérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a közös fagyizás élményéről.

Hőség: baleset-megelőzési tanácsok

Hőség: baleset-megelőzési tanácsok Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos.A hőség szervezetünket is megviseli, ilyenkor csökken a koncentrációs képesség. Az ORFK tanácsai a közlekedőknek.

Számolj le ezzel az 5 tévhittel a kullancsokkal kapcsolatban

Számolj le ezzel az 5 tévhittel a kullancsokkal kapcsolatban Itt a vakáció, a nyári táborok időszaka, egyre több időt töltünk a természetben. Ez a kullancsszezon csúcsidőszaka is. 5 olyan tévhitet gyűjtöttünk össze a kullancsokról, amelyekkel le kell számolnia, hogy még hatékonyabban védhesse meg családját és négylábú kedvenceit.

A menopauza az arcbőrön is nyomot hagy

A menopauza az arcbőrön is nyomot hagy A változókorral járó hormonális változások nem kímélik az arcbőrt sem: szárazabb, megereszkedett lesz a bőr, erősödnek ráncok és a számuk is többszörösére nő. A menopauza után drámai mértékben visszaesik a természetes kollagén-szintézis, de már erre is létezik nagyon jó megoldás.

ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért

ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért Tizedik alkalommal rendezik meg a PET Kupát a Felső-Tiszán, melynek fő célja a folyó megtisztítása a jórészt felvízi országokból érkező hulladéktól. Június közepén az ABB Magyarország több mint 40 munkatársa azzal a céllal érkezett a Kiskörei Vízlépcső közelében fekvő Dinnyéshátra, hogy csatlakozzon a PET Kupa csapata által szervezett szemétszedő programhoz, és segítsen megtisztítani a tiszai árteret.

Sztorik habbal

Sztorik habbal A tavalyi nagy siker után idén is megnyitja kapuit a Dreher Söripari Emléktár a Múzeumok Éjszakáján. Ennek apropóján indítja útjára közösségi médiában a négy részből álló Sztorik habbal című talkshow sorozatát, amelyben lebilincselő beszélgetések hangzanak el építészetről, gasztrotörténelemről, képzőművészetről és a múzeumok működéséről.

Pörög az autószerelő business

Pörög az autószerelő business Tettem még egy utolsó próbálkozást, hogy az évek óta visszajövő elektronikai hibát és a hűtőventilátort megjavíttassam az autómban. Megérkeztem az ötödik szerelőhöz reggel 8-ra, már ehhez is időpontot kellett előtte hetekkel előbb kérni. Szomorúan konstatáltam, hogy az egyszemélyes autóelektronikai szerviz előtt már három másik ember várakozott, akik szintén reggel 8-ra kaptak időpontot.

További írások a rovatban

Lap tetejére