RSS Feed

Kultmix

Új koncertprogram: Fölszállott a Páva - a Tribute to Kodály

Új koncertprogram: Fölszállott a Páva - a Tribute to Kodály Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály címmel új koncertprogrammal jelentkezik a Modern Art Orchestra. A zenekar a magyar zeneszerzők előtt tisztelgő sorozatának második részét - a 2018-ban bemutatott Bartók 15 Magyar Parasztdal után - Kodály Zoltánnak szenteli.

Dés Lászlóval lép színpadra Rhoda Scott

 Dés Lászlóval lép színpadra Rhoda Scott Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Dohány utcai Zsinagógában koncertezik, partnere pedig egy másik zenei csillag, Dés László lesz.

Vértes György rockfotói a Kossuth Klubban

Vértes György rockfotói a Kossuth Klubban A Locomotiv GT-t, a V'Moto-Rockot, Csepregi Évát és a Hobo Blues Bandet is fényképezte több mint négy évtizede tartó pályája során Vértes György könnyűzenei fotós, akinek hétfőn nyílik kiállítása a fővárosi Kossuth Klubban.

György Ádám zongoraestje a Zeneakadémián

György Ádám zongoraestje a Zeneakadémián György Ádám zongoraművész - csaknem kétéves szünet után - február 2-án a budapesti Zeneakadémián ad szólóestet. A műsorban saját improvizációi, valamint Liszt Ferenc h-moll szonátája szerepel

Lemezbemutatóra készül a Platon Karataev együttes

Lemezbemutatóra készül a Platon Karataev együttes A Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev már 2016-os feltűnésekor erős dalokkal jelentkezett. Az eddigi két nagylemez, a telt házas koncertek, a sikeres hazai és külföldi turnék, valamint a sokmilliós Spotify-hallgatottság igazolta a várakozásokat. Január végén jelenik meg a harmadik nagylemezük. Lemezbemutató koncert január 28-án, pénteken 19 órakor az Akvárium Klubban.

Nagyhall színpadon a Thy Catafalque

Nagyhall színpadon a Thy Catafalque A Thy Catafalque önálló, fix tagsággal rendelkező zenekarként lép a színpadra, méghozzá április 30-án Budapesten, az Akvárium Nagyhall színpadán.

Veszedelmes viszonyok a Kálmán Imre Teátrumban

Veszedelmes viszonyok a Kálmán Imre Teátrumban  Január 28-án mutatják be a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában a Veszedelmes viszonyok című zenedrámát. A főbb szerepekben Sándor Péter, Kocsis Dénes, Janza Kata, Polyák Lilla és Peller Anna láthatók. Az előadást Kiss Csaba rendezi.

Elhunyt Meat Loaf

Elhunyt Meat Loaf	Elhunyt Meat Loaf amerikai rockénekes, színész. A Rocky Horror Picture Show című zenés mozisiker egykori főszereplője csütörtökön éjjel halt meg, 74 évesen. A halál okát egyelőre nem közölték. Meat Loaf halálhírét a család felhatalmazásából ügynöke, Michael Greene közölte a deadline.com-mal.

Egy egész nap, ami Richard Straussról szól

Családi koncerttel indul az idén a nagy mesélőről, Richard Straussról szóló, egész napos zenei maraton szombaton. A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar hagyományos, közös rendezvényén reggeltől estig a német zeneszerző műveit játsszák a magyar zenei élet legkiválóbb szólistái, kamaraformációi és szimfonikus zenekarai.

Gyógyító álmok

Gyógyító álmok Egy érdekesnek tűnő friss MOME diplomás képzőművész kiállítása nyílik január 19.-én este 7-kor a Várfok utca 8-ban található Fest,Tisztít Galleryben. Arató Rebecca Alina Sára kiállítását Závada Péter költő nyitja meg.

Opera-ősbemutató Miskolcon

Opera-ősbemutató Miskolcon 2022. január 21-én a miskolci színház Nagyszínházában lesz látható a világon első alkalommal Selmeczi György Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző hetedik operája. A Veron egy tiszta lelkű, sugárzó széki cselédlány és egy bakaruhás, polgári származású költő hazugságon alapuló, mégis igaz szerelmének történetét meséli el az I. világháború hajnalának varázslatos Kolozsvárán.

Queer múzeum megnyitását tervezik Bécsben

Queer múzeum megnyitását tervezik Bécsben Januártól júniusig az osztrák Néprajzi Múzeum, a Volkskundemuseum látja vendégül a bécsi queer múzeumot. Az együttműködés keretében kiállításokkal, performanszokkal, koncertekkel és vitaestekkel akarják közelebb hozni az emberekhez a heteroszexuális normától eltérő, azaz „queer” kultúrát és művészeteket. A Queer Museum Vienna a néprajzi múzeumban szerzett tapasztalatok alapján jön létre.

Vulcanus kalapácsa:amikor számítógép dönt

Vulcanus kalapácsa:amikor számítógép dönt A huszadik század pusztító háborúi után a világ kormányai egyetlen szervezetbe tömörülnek, hogy mindenáron megőrizzék a békét a bolygón. Az összes fontos döntést a Vulcanus 3 nevű szuperszámítógépre bízzák. Philip K. Dick korai regénye először jelenik meg magyarul. A regényből film készül Francis Lawrence rendezésében.

Ha február, akkor Finn Filmnapok

Ha február, akkor Finn Filmnapok Nemzetközi filmfesztiválok nyertes filmjeivel, kerekasztal-beszélgetésekkel, mesterkurzussal, finn-magyar egyetemi projekttel érkezik a 11. Finn Filmnapok a Toldi moziba. 2022. február 16 – 20 között a magyarországi Finn Intézet (Finnagora) szervezésében újra belekóstolhatnak az érdeklődők a finn életbe és megismerhetik az északi ország gondolkodását.

További írások a rovatban

Lap tetejére