RSS Feed

Kultmix

Lappangó Ady kézirat kalapács alatt

Lappangó Ady kézirat kalapács alatt Létezik, hogy egy látszólag értéktelennek tűnő papírdarab 2.6 millió forintért indul egy árverésen? Ma egy régi bélyeg, verskézirat, festmény jobb befektetést, mint a bankbetét – erről tanúskodik a Darabanth aukciósház most zajló nemzetközi nagyárverése, ahol az érdeklődők egymásnak adják a kilincset.

Lakatos Mónika - életműdíj

Lakatos Mónika - életműdíj A Womextől kapott életműdíj azért fontos igazán számomra, mert a cigány és a magyar kultúrát olyan emberekhez is eljuttatja, akik erről korábban még csak nem is hallottak. Ezt Lakatos Mónika mondta az MTI-nek adott interjúban. Az énekesnő szombaton a Müpában veszi át a rangos világzenei elismerést.

Film lesz a Lélekparkból és a Bors néniből

Film lesz a Lélekparkból és a Bors néniből A Nemzeti Filmintézet (NFI) 16 új, színházak és filmesek összefogásával streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra készülő produkciónak szavazott meg gyártási támogatást. Hat vidéki, egy határon túli és kilenc fővárosi színház, valamint filmesek együttműködéséből készülhetnek izgalmas, "crossover" művek.

Jeff Bridges beteg

Jeff Bridges beteg Jeff Bridges (70) Oscar-díjas színész beteg. Ezt a közösségi médiában tette közzé. A nyirokrendszer egy speciális betegségét diagnosztizálták a művésznél. Én meg a szomorú hír helyett gondoltam felsorolnék pár filmjét, amiket kivétel nélkül szeretek és végigkísérte eddig az életemet.

Harmincéves a Zuglói Társaskör

Harmincéves a Zuglói Társaskör Harminc évvel ezelőtt, 1990. áprilisában alakult meg a Zuglói Társaskör, amely a legaktívabb kerületi civil szervezetek közé tartozik. A civil szervezet tagjai aktív nyugdíjasok.

Meghalt Spencer Davis

Meghalt Spencer Davis 81 éves korában meghalt az 1960-as évek beatzenéjének egyik különösen fontos alakja, Spencer Davis. A csak saját magáról elnevezett Spencer Davis Grouppal többek közt a Who-val és a Rolling Stones-szal is turnézott walesi gitáros/énekes már kórházban feküdt egy ideje, ahol tüdőgyulladással kezelték - írja a BBC.

Csütörtökön kezdődnek a Mozinet Filmnapok

Csütörtökön kezdődnek a Mozinet Filmnapok Október 22. és 25. között 15 városban rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat. Budapest mellett Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szentendre, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca és Veszprém ad otthont a világ legnagyobb fesztiváljait megjárt nyolc filmnek, jóval a hazai országos mozibemutató előtt.

Vezércsel könyvben és filmben is

Vezércsel könyvben és filmben is Október végén jelenik meg Walter Tevis: A vezércsel című könyve, melyből még egy Netflixes sorozat is készült.Beth Harmon csendes, morózus és első pillantásra jelentéktelen nyolcéves kislány, akit édesanyja halála után árvaházba küldenek.

Horvát Lili filmje: újabb diadalmenet

Horvát Lili filmje: újabb diadalmenet Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje is esélyes idén az Arab Critics' Award for European Films elnevezésű díjra, amelynek 22 jelöltjét kedden jelentette be az európai filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) és az Arab Cinema Center (ACC).

Tarr Béla tiltakozik

Tarr Béla tiltakozik Tarr Béla pedig közleményben tiltakozott az ellen, hogy a filmjét bármilyen vonatkozásban az SZFE megszállására használják fel. A rendező arra a néhány nappal ezelőtt az Origón megjelent cikkre reagált, amely Novák Emil, az új rektorhelyettes pályafutását méltatja, többek közt egy Tarr Béla-film operatőreként említve őt.

Banksy és a hullahopp

Banksy és a hullahopp Banksy megint megvillant. Most egy szépségszalon vörös téglafalára varázsolt egy graffitit… a szépségszalon nagy mázlijára. Notthingamben található szalon tulajdonosa Surinder Kaur majd kiugrik a bőréből. Ennél jobb reklámot el sem lehet képzelni..hiszen az eddig szinte ismeretlen szépségszalon egyszerű téglafala hirtelen kapott “15 perc” hírnevet.

Hatalmas faszobrok az erdőben!

 Hatalmas faszobrok az erdőben! Különleges attrakció várja azokat a szerencséseket, akik egy Koppenhága közeli erdőbe kirándulnak. (mymodernmet.com) Thomas Dambo dán szobrászművész újrahasznosított anyagokból készült hatalmas fa szobraival találkozhatnak az erdő különböző pontján.

Tizenöt városban rendezik meg a Mozinet Filmnapokat

Tizenöt városban rendezik meg a Mozinet Filmnapokat Október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat Budapesten és 14 városban.

A hullám

A hullám A hullám (2008) német film. Megtörtént eset alapján készült, talán azért lett ilyen rémisztő, mert kezdem megtanulni, hogy a valóságnál néha nincs szörnyűbb! Az eredeti esemény 1967-ben történt valahol Kaliforniában, ezt helyezte át Németországba a forgatókönyvíró, rendező Dennis Gansel és alkotótársai

További írások a rovatban

Lap tetejére