RSS Feed

Kultmix

Fridi is visszatér - Életünk története

Fridi is visszatér - Életünk története A műsorban minden alkalommal két embernek adódik lehetősége szembenézni az idő kíméletlen elmúlásával a saját és a másik arcán is. Ezen hatás minél élethűbb megjelenítésében természetesen most is profi maszkmesterek, sminkesek és fodrászok dolgoznak – így lesz ez az időutazás valódi és már-már hátborzongatóan átélhető" – mondta Friderikusz Sándor

Vidéki turnéra indul a 11. Frankofón Filmnapok

Vidéki turnéra indul a 11. Frankofón Filmnapok Telt házas vetítések, izgalmas közönségtalálkozók, felejthetetlen jubileumi események jellemezték a 11. Frankofón Filmnapokat Budapesten. A filmes válogatás alkotásai szeptember 28-tól indulnak bő egyhónapos vidéki turnéra, egészen november elejéig

Pásztor Erzsit köszöntik

Pásztor Erzsit köszöntik Szeptember 24-én ünnepli 85. születésnapját Pásztor Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akinek alakításai színpadon, filmben és szinkronban is egyaránt felejthetetlenek. A jeles napon a Duna Televízió A kenguru című filmjének vetítésével köszönti.

Kiss Tibi visszatér

Kiss Tibi visszatér Facebookon adott helyzetjelentést állapotáról Kiss Tibi, aki biztatóan nyilatkozott jövőjéről. Az immár több mint egy éve visszavonult énekes megköszönte azt a rengeteg támogatást és kedves szót, amit rajongóitól kapott, és azt írta:Egyelőre kis lépésekben elkezdtem ismerkedni a színpadi léttel.

Kortárs német budai tárlat

 Kortárs német budai tárlat Tíz esztendővel azután lett - 1971-ben - a düsseldorfi Művészeti Akadémia professzora Gerhard Richter, hogy a Német Demokratikus Köztársaságból átszökött West-Berlinbe, majd az NSZK-ba. A sokoldalú kortárs festő, szobrász, fotós 80 munkája november derekáig látható Budapesten.

Mundruczó Kornél új filmje is a legjobb látványért verseng

Mundruczó Kornél új filmje is a legjobb látványért verseng Október 12-én indul az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál (ATAFF), ahol a nagyjátékfilmes versenyprogramban a látványtervezőket díjazzák. Tíz európai film száll versenybe Szolnokon.

OVERGROUND Dancing Cities - Budapest

OVERGROUND Dancing Cities - Budapest A francia szervezésű All We Can Do nemzetközi táncfilm projekt 2012-ben indult, majd Párizs, Brüsszel és London után, 2018-ban érkezett Budapestre, hogy magyar koreográfusok mozdulatain keresztül láttassa a város jól ismert tereit és rejtett zugait.

Macskák-kamion Budapest útjain

Macskák-kamion Budapest útjain A Macskák 1500. előadása alkalmából ünnepségsorozatot rendez a Madách Színház. Az ünnepségsorozat 2021. szeptember 23-án délután fél 3-kor kezdődik, amikor a Stefánia úttól a Hősök terén át a Kálvin térig és vissza.

Benyovszky-emlékkonferencia a Magyar Nemzeti Múzeumban

Benyovszky-emlékkonferencia a Magyar Nemzeti Múzeumban Benyovszky Móric példakép lehet a következő generációknak is, négy földrészre jutott el, nagy műveltsége volt, több nyelven beszélt és a szabadságért küzdött. Erről Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár beszélt hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Bornai-Karinthy duó és SATÖBBI KONCERT Budakalászon

Bornai-Karinthy duó és SATÖBBI KONCERT Budakalászon Azt, hogy valóban újraindult a koncertélet Budakalászon, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Takáts Eszter múltheti jazz-pop koncertjét máris egy újabb dupla esemény, a KFT-ből jól ismert Bornai Tibor és Karinthy Vera egyedülálló külön projectje, a Bornai-Karinthy duó előadása, és a SATÖBBI zenekar különleges rockbulija követi szeptember 24-én pénteken, a Faluház kerthelyiségében.

Hamlear Nagy Ervinnel és Koltai Róberttel

Hamlear Nagy Ervinnel és Koltai Róberttel Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatja be a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a Hamleart, Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba színművét Őze Áron rendezésében. A produkció nyáron már szerepelt a Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiválján.

Hobo: Póka mellém állt, amikor még senki voltam

Hobo: Póka mellém állt, amikor még senki voltam Két nappal a legendás zeneszerző-basszusgitáros-iskolaalapító halála után hosszabban is elbúcsúzott Póka Egontól Földes László Hobo, aki, mint írja, nagyon sokat köszönhetett neki. Hosszú betegség után elhunyt Póka Egon, akinek sokrétű pályája legfontosabb időszaka volt a Hobo Blues Banddel töltött sok-sok év. Aznap Hobo egy fotóval búcsúzott zenésztársától, s hosszabb írást közölt a Facebook-on.

Pélfi György filmje a Fekete Éjszakákon

Pélfi György filmje a Fekete Éjszakákon Pálfi György Mindörökké című új nagyjátékfilmjének világpremierje Észak-Európa legrangosabb ’A’ kategóriás fesztiválján, a november 12-én kezdődő Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz.

Meghalt Ligeti András

Meghalt Ligeti András Hatvannyolc éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Ligeti András Kossuth-díjas karmester, hegedűművész – tájékoztatta a család vasárnap az MTI-t. Ligeti András 17 évesen nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol hegedű szakon, majd a karmesterképzőn szerzett diplomát.

További írások a rovatban

Lap tetejére