RSS Feed

Kultmix

Nicholson 84

Nicholson 84 Jack Nicholson (84) ma van a szülinapja. Isten éltesse sokáig.. a világ egyik legnagyobb ma is élő színészét. Fantasztikus filmek, alkotások és egy szenvedélyes élet van mögötte. Csak egy anekdotát szeretnék elmesélni a Száll a kakukk fészkére, Ragyogás, Becéző szavak, Batman, Postás mindig kétszer csenget és millió más film főszereplőjéről.

Három ország társulata az online térben

Három ország társulata az online térben March of March volt a címe az online performansznak, amelyet márciusi workshopja alkalmával készített a budapesti Baltazár Színház, a lengyelországi Teatroterapia Lubelska és a szlovákiai Mestské Divadlo z Pasáže a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával.

Nyuszis aktok és pajzán udvarhölgyek

Nyuszis aktok és pajzán udvarhölgyek A BÁV Aukciósház szakértői izgalmas utazásra hívnak a művészi aktok világába. A meztelenség ábrázolása egyidős az emberiséggel, a művészetnek a mai napig központi témája az emberi test. A BÁV Aukciósház 15. Grafikai aukciójának apropóján - melyet április 28-án rendeznek meg online formában - mutatnak pár izgalmas művészi aktot itthonról és a nagyvilágból egyaránt.

Életműdíjat kapott a neves bábszínész

Életműdíjat kapott a neves bábszínész Blasek Gyöngyi bábszínészt, a Budapest Bábszínház tagját Gobbi Hilda Életmű-díjjal tüntették ki. Gyöngyi 1965-ben, az Állami Bábszínházban kezdte pályáját. Az akkori országos részleg művészeként a legeldugottabb falvakban élő gyermekeket is megismertette a bábszínház csodájával.

Exkluzív koncerttel készül az orosz zongorista

Exkluzív koncerttel készül az orosz zongorista A kivételes tehetségű Gyenyisz Macujev ezúttal nem a klasszikus zenei repertoárjának darabjait hozza el a magyar közönségnek. A bámulatos teherbírású orosz zongorista inkább megvillantja a könnyedebb oldalát: barátaival közösen egy kifejezetten a Müpa nézőinek szánt, exkluzív jazzkoncerttel lepi meg a rajongóit.

Palkovics megvédi a Fudant

Palkovics megvédi a Fudant A Fudan Egyetem a nagyágyúk közé tartozik, Kína három legjobb intézménye között van, erről beszélt Palkovics László a Hír Tv-nek. A projekt felelőse azt mondta, a Fudan Egyetem két éve Magyarországon van, a Corvinus Egyetemmel van közös programja és egy bejegyzett egyetemi képzést folytató intézmény.

A szépség mindenek felett

A szépség mindenek felett Április 22-től egy hónapon keresztül látható Letizia Battaglia fotókiállítása az Olasz Kultúrintézet Xénia Galériájában. A Budapest FotóFesztivál keretében a világhírű palermói fotóriporter A szépség mindenekfölött című tárlata érkezik Budapestre.

Online Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban

Online Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban A Da Vinci Pizsamaparti, a szórakoztató tematikus élménytanulás képviselője hosszabb kényszerszünet után egyedülálló, élő online eseménnyel tér vissza a Magyar Nemzeti Múzeumba.

Aladdin, de most egy kicsit máshogy, mint amit megszoktunk

Aladdin, de most egy kicsit máshogy, mint amit megszoktunk Mi lett volna, ha nem Aladdin lesz a dzsinn gazdája? Április végén jelenik meg Liz Braswell: Disney - Sorsfordító történetek című könyve az: Egy új élmény, ami választ ad sok meseszerű kérdésre.

Tarr Béla: Nekem ne mondják meg

Tarr Béla: Nekem ne mondják meg „Kizárt dolog, hogy ma én bármilyen kitüntetést kapjak. (…) Tényleg teljesen mást gondolok a világról, mint azok, akik most hatalmon vannak” – jelentette ki Tarr Béla a Magyar Hang pénteken megjelenő interjújában.

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának Virtuózok című műsor 2018-as korcsoportnyertese és egyik nagy közönségkedvence, Balázs-Piri Soma egy mesterzongora büszke tulajdonosa lett. A komolyzenei tehetségkutató győztese a hangszert Plácido Domingo nagylelkű támogatásának, valamint a gondosan félretett nyereményének köszönheti. A fiatal zongorista a kivételes ajándékot rögtön fel is avatta szegedi otthonában.

Mick Jagger ünnepel

Mick Jagger ünnepel Mick Jagger(77) elnyűhetetlen, olyan, mint a 77 magyar népmese, soha nem lehet megunni! Megint publikált egy új számot,amit már meg lehet nézni és hallgatni youtube-on. Acíme: Easy Sleazy. Dave Grohl is szerepel a klipben.

Lógni ég és föld között!

Lógni ég és föld között! Ezt a fotót Alexa Köböl oldalán találtam a facebookon. Annyira megtetszett, mert van benne valami elementárisan könnyed és gyönyörű. A szabadság és a női szépség keveredve e a természet és a folyó harmóniájával.

Zeller The Son címmel forgat filmet

Zeller The Son címmel forgat filmet Hugh Jackman és Laura Dern is szerepel Az apa című filmjéért idén BAFTA-djjal elismert és Oscarra is jelölt Florian Zeller új filmjében, amelynek címe The Son (A fiú). A produkció társfinanszírozója a Film4, a nemzetközi forgalmazást a Cross City Films és az Embarkment Films végzi - írta meg csütörtökön a Variety.com.

További írások a rovatban

Lap tetejére