RSS Feed

Kultmix

Fotókiállítás Haumann Péterről

Fotókiállítás Haumann Péterről Schwanner Endre fotóművész Haumann Péterről készült fotóit bemutató kamaratárlat nyílt Színház az egész világ címmel a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében.

Kevin Spacey dokuhős lesz

Kevin Spacey dokuhős lesz Kira Phillips rendezésében Unmasked (Spacey leleplezve) munkacímmmel kétrészes dokumentumfilm készül Kevin Spacey-ről a brit Channel 4 televíziós hálózat részére – adta hírül a The Hollywood Reporter.

Már teltházas Fishing on Orfű fesztivál

Már teltházas Fishing on Orfű fesztivál Mások mellett Péterfy Bori, a Vad Fruttik és a Hiperkarma fellépésével kezdődik meg szerdán a június 29. és július 2. között több mint 130 zenei produkciót kínáló Fishing on Orfű (FOO) fesztivál a mecseki üdülőtelepülés kempingjében. A rendezvényre már minden jegy elkelt - közölték a szervezők az MTI-vel.

Glastonbury fesztivál - Paul vendégei

Glastonbury fesztivál - Paul vendégei Dave Grohl visszatért a színpadra, ráadásul Paul McCartney és Bruce Springsteen társaságában. A Foo Fighters alapítója a Glastonbury Fesztivál közönségét lepte meg.Boldog születésnapot, Paul, még további 80 évet– köszöntötte a születésnapját június 18-án ünneplő zenésztársát Springsteen.

Cseppet sem szürke thriller A Szürke Ember

Cseppet sem szürke thriller A Szürke Ember Mark Greaney: A Szürke Ember című thrillerje a a regényből készült film premierjével egy időben, július 19-én jelenik meg. A Netflix a fennállása óta az eddigi legnagyobb költségvetésű produkcióját készítette belőle. A főszerepekben Ryan Goslingot, Chris Evanst, Ana de Armast és Billy Bob Thorntont láthatjuk, a filmet a Russo-testvérek rendezték.

Bravúros beugrásokkal aratott sikert a Wagner-napok

Bravúros beugrásokkal aratott sikert a Wagner-napok A Rienzi című opera koncertszerű előadásával ért véget a 2022. június 9. és 22. között tizennegyedik alkalommal megrendezett Budapesti Wagner-napok. Az európai és a tengerentúli sajtó érdeklődése övezte eseményen kétszer láthatta a közönség a Müpa legendás Ring ciklusának korszerűsített változatát, amely mellett René Pape dalestjét és a Rienzi koncertszerű előadását is élvezhette a publikum.

A K. und K. mozikirályai

A K. und K. mozikirályai A békebeli Osztrák-Magyar Monarciában világra jött testvérpár, Hubert és Ernst Marischka sokoldalú művészek voltak. Rendezőként, forgatókönyvíróként és produceri feladatkörben egyaránt megállták a helyüket. A K. und K. felbomlása után mindketten német alkotásokhoz is tudásukat adták

"Egyre gyötrelmesebb a világ, egyre gyötrelmesebb itt élni"

"Egyre gyötrelmesebb a világ, egyre gyötrelmesebb itt élni" „Egyrészt le vannak fizetve, másrészt kinyalják Orbán bácsinak a seggét” Ezt Lukáts Andor színművész mondta Veiszer Alindának, meg azt is, hogy "Egyre gyötrelmesebb a világ, egyre gyötrelmesebb itt élni".

Elvis: A Király örök

Elvis: A Király örök Régen várt életrajzi film készült Elvis Presley-ről. A Moulin Rouge! és A nagy Gatsby révén ismert Baz Luhrmann rendezte, aki mintha egész pályája során az Elvisre készült volna. Tom Hanks tőle szokatlan módon gazfickót játszik, Austin Butler pedig úgy lényegül át a címszereplővé, hogy az Elvist korábban eljátszó sztárokat is elhomályosítja.

Brad Pitt is visszavonul?

Brad Pitt is visszavonul? Brad Pitt, bár megtehetné, nem tervez idős színészként másodvirágzást. Ugyan nemrég Oscart nyert, idén pedig két nagy filmje is érkezik, ezzel együtt úgy látja, hogy lassan itt a vége.Úgy gondolom, hogy már az utolsó szakaszban vagyok. Ez az utolsó félév vagy harmadév– fogalmazott hollywoodi színészkarrierjéről Brad Pitt

80 gyertya

80 gyertya Éppen nyolcvan esztendő telt el azóta, hogy 1942 nyarán a Midway-szigeteki ütközet fordulópontot hozott a második világháború Csendes-óceáni hadszínterén. Szintén azon június – békés – krónikájához tartozik, hogy megszületett Béres Ilona.

A mi porunk

A mi porunk Az újvidéki Forum Könyvkiadó gondozásában látott napvilágot Bordás Győző 278 oldalas friss munkája, mely ezúttal is a Balkánra csábít. Mint "mindig saját környezetével, a vajdasági élettel foglalkozik." Úgy, hogy sorai Pesttől Berlinig érdeklődésre tarthatnak számot!

Fatemplom Fesztivál Magyarföldön

Fatemplom Fesztivál Magyarföldön Július 8-10.között rendezik meg a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön. Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a Fatemplom Ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltják egymást.

Fűzér Gábor meseszerű látomásai

   Fűzér Gábor meseszerű látomásai Füzér Gábor festőművész Kérdések a válaszokra című kiállításán „meseszép” képeket láthatunk e hónapban a Hegyvidék Kulturális Szalonban. A fiatal művész a festők városában, Kaposvárott született és a rajz szeretete már egész kiskorában megmutatkozott, sorra nyerte az iskolai, de a városi rajzversenyeket is.

További írások a rovatban

Lap tetejére