RSS Feed

Vélemény

Csontos Tibor: Hatvan színésznő sikolya

Hatvan színésznő sikolya Ha úgy tetszik, minden évre jutott egy sikoly. Hatvan esztendeje forgatta ugyanis Hitchcock a Psycho című filmjét, mely évfordulót Végh Vozó Zoltán kellően vonzónak találta ahhoz, hogy kitalálja: újra kellene forgatni e hitchcocki thriller már filmtörténeti epizódnak számító, emlékezetes zuhanyjelenetét. A három perces rémjelenetet hatvan magyar színésznővel vette fel újra, ami azzal is járt, hogy a stáblista felsorolása tovább tartott, mint maga a zuhanyrózsás, sikolyos fürdőszobai jelenet. Sebaj.

Mogyorósi Géza: Bem apó öröksége

Bem apó öröksége Míg napjainkban Brüsszelben vívnak vállvetve csatát a varsói és budapesti kormányfők, miniszterek, addig a múlt évszázadokban valódi harcmezőkön folyt a bajtársias kűzdelem. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora (nemzetközi) sajtója lesz majd a 170 esztendeje elhunyt Józef Zachariasz Bem tábornoknak?!

Dalia László: Lázár, a vásárhelyi fenegyerek

Lázár, a vásárhelyi fenegyerek Lázár Jánost utólag sokan visszasírják, mert amikor ő volt a kancellária miniszter, jobb hangulatban teltek a csütörtöki tájékoztatók. Elegánsan és néha könnyedén átevezett a problémás ügyeken is, s próbálta humorral elütni, amire nem nagyon akart válaszolni. Gulyás Gergely hiába bír hasonló képességekkel és jogi műveltséggel, a főnöki ukázt nem tudja oldani, szánalmasan bukdácsol a kötelező kürökben.

Csontos Tibor: A Győrffy

A Győrffy Soha nem lesz könnyű foglalkozás az újságírás - mondta évekkel ezelőtt Győrffy Miklós, akinek idén tavasszal bekövetkező halálát követően a napokban avattak emléktáblát a Kodolányi János Egyetemen. A televíziózás, a rádiózás legendájaként emlegetik, de hát már életében is az volt. S nem csupán a szakma kiválóságaként emlékezhetünk rá, hanem véleményének, magatartásának, a szakma iránti szenvedélyének, alázatának tudatot és embert formáló ereje miatt is.

Mogyorósi Géza: Biciklisáv

 Biciklisáv A több berlini főútra kísérleti jelleggel felfestett kerékpáros sáv úgy kellett a 3,8 millió lakosú német fővárosnak, mint egy falat kenyér. Remélem, hogy a decemberi, januári fagyban minden „környezetbarát” bicajos nyeregben marad, s nem ül át egy jól fűtött autóba. Mert akkor lenne igazi dugó! Természetesen új P+R parkolók Budapest testvérvárosában sem épültek!

Dalia László: Magyarország, a légiós paradicsom

Magyarország, a légiós paradicsom Elnéztem a pénteki Kisvárda-Ferencváros meccset, s már nem is csodálkoztam, hogy a kezdő csapatokban csak 3-3 magyar játékos volt. S miközben már évek óta ömlik a közpénz a magyar fociba, a fejlődésnek nyoma sincs, s miután légiós paradicsom lettünk, a harmadosztályú foci akadémiákról kikerülő, nem túl képzett fiataloknak játékosok még csak labdába sem rúghatnak.

Csontos Tibor: Akit megevett a színház

Akit megevett a színház Mit megevett?! Valósággal felfalt! - mondhatná Mucsi Zoltán alias Kapa, akiről szülőhelyét, Abonyt, Kapagrádnak nevezték el, akiről egy állatfaj a Kapacérosz nevet kapta, aki saját meghatározása szerint "nagy orrú, tudatlan lakatosinasnak" született, akinek nincs művészeti iskolai diplomája, enélkül lett nézőművészből Jászai-díjas színész és aki végigbeszélgetett egy róla szóló könyvet az író, dramaturg, rendező, Bérczes Lászlóval.

Mogyorósi Géza: Merkel mérlege

Merkel mérlege Miközben a világ az amerikai elnökválasztás előcsatározásaira koncentrál, Németország is voksviadalra készül. Ha létezik Donald Trumpnak európai ellenpólusa, akkor az szerintem Angela Merkel. Hiteles és humánus. A távozását már bejelentő kancellárnő pártcsoportja, a CDU/CSU e hetekben a szavazatok 37 százalékát söpörné be. 2021 végén nem süllyedő hajót hagy el a „kapitány”.

Dalia László: Fürjes szereptévesztésben

Fürjes szereptévesztésben Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára levélben kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kövesse meg a budapestieket és minden jóérzésű magyart, akiket megbántott azzal, hogy támogatta Bíró Lászlót, a Budapestet Judapestnek nevező „rasszista jelöltet" a borsodi időközi parlamenti választáson. Nos, az államtitkár súlyos szereptévesztésben van.

Csontos Tibor: Libernyákos Libero. Illibero

Libernyákos Libero. Illibero A huszadik ARC-plakátkiállítás egyik sztárja az a pályamű, melyen testet ölteni látszik a Libernyák-ige: az alkotás az eldobható pelenkát gyártó cég betűtípusával, színvilágával, dizájnjával hirdeti új termékét Libernyák Newborn márkajelzéssel, a Könnyű álmot hozzon a szél szlogenjével. Nekünk ugyan már sem könnyű, sem nehéz álmaink nincsenek, már nagyokat álmodni sem merünk, csak nagy anyagcseréinkre vagyunk kárhoztatva, mert szar a helyzet.

Mogyorósi Géza: 6 tyúk tava

6 tyúk tava A diótörő, s a Csipkerózsika komponistájának, Pjotr Iljics Csajkovszkij születésének 180. évfordulója jó alkalom arra, hogy elmeséljem, kalandomat a mesterrel. Tisztázzuk előre - bár ifjan vettem szolfézs és zongora órákat, néhány tucat balett és opera elődást láttam csupán életemben. Mentségemre szolgáljon, hogy noha tudok kottát olvasni, kicsit (?) nagyothalló vagyok.

Dalia László: A dilettáns partizán

A dilettáns partizán Miután Cserdiben új polgármestert választottak, néhány portál ismét foglalkozott Bogdán Laci falujával, mindezt józan mértéktartással tették, nem kerestek olcsó szenzációkat és nem próbálták felfújni a pletykákat. Egy héttel később viszont jött Gulyás Márton és felkavarta a szart egy kisfilmmel (Cserdi csoda?). Az ő riportja maga az újságírás állatorvosi lova, dilettáns munka a javából.És mellesleg egy cigányember becsületébe gázol szügyig.

Csontos Tibor: RocKabul

RocKabul A néphit szerint miután Isten megteremtette a világot, rengeteg kő maradt még és ebből összerakta Afganisztánt,melynek fővárosát, Kabult, Káin, Ádám fia alapította. Az elmélet hiteléül: Káint perzsául Kabilnak nevezik. A mai néphit pedig azt vallja, hogy az afgán rock megteremtése a zenész-filmrendezőnek, Travis Beardnek köszönhető, aki RocKabul címmel forgatott dokumentumfilmet.

Mogyorósi Géza: Karrier tolókocsiban

Karrier tolókocsiban Németország az ősszel ünnepelte az újraegyesítés 30. évfordulóját. Az 1990 októberi történelmi esemény után pár nappal merénylet áldozata lett a Kohl-kormány akkori belügyminisztere. Wolfgang Schäuble nem fordított hátat a nagy politikának: ma a szövetségi parlament, a Bundestag elnöke.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére