RSS Feed

Vélemény

Bajnóczy Bella: A biciklis egyszer sem csenget

A biciklis egyszer sem csenget Napi élmény a szabálytalankodó kerékpárosok látványa. Nem csupán a járdán száguldoznak, mindenféle figyelmeztető jelzés nélkül, hanem a zebrán is, pediglen hát a gyalogosok eme utóbbi szentélyén illő lenne leszállni és a tomport pihentetve illedelmesen áttolni a kerékpárt. Nem csupán illem, hanem KRESZ-előírás is, de hát oly snassz leszállni, tolni, visszaülni a nyeregbe. A kerékpáros azért ennél

Dalia László: Egyedül nem megy

Egyedül nem megy A magyar rockzene története is megér egy misét, talán többet is. Hogy aztán készült néhány musical, de ezek könnyű darabok voltak. Az Illés, Omega vagy éppen az LGT történetét még nem dolgozták fel, mert hát igazán jó könyvek sem születtek. És így aztán a frontemberekről, Szörényiről, Bródyról, Kóborról vagy éppen Presserről sem készült még egy jó kis darab vagy mozi.

Mogyorósi Géza : Emancipáció az űrben

Emancipáció az űrben Idén már 85 gyertyát fújhatott el tortáján a 60-as évek egyik legbátrabb asszonya. Valentyina Tyereskova – akkor szovjet, ma orosz állampolgár – 1963 nyarán vállalkozott űrutazásra. A közelmúltban úgy nyilatkozott a Duma képviselőnője, hogy egy Mars kiránduláshoz is lenne kedve.

Bajnóczy Bella: Rollerkáosz

Rollerkáosz Igaz, Budapesten igyekeznek rendet rakni végre a rollerfronton az össze-vissza otthagyott e-járművek miatt, de Bécsben már megint előbbre járnak és hamarabb kaptak észbe. Az ötletük nálunk is elkélne. a.z osztrák fővárosban ugyanis közroller felügyelők járják a belvárost és raknak rendet az elhagyott közösségi rollerek világában. Bécsben rollerseriffek tesznek rendet.

Regös Gábor: Egy elhagyott feleség panaszai

Egy elhagyott feleség panaszai “ Megértem, hogy elhagytál a szeretődért” írta egy szomorú feleség nyílt levélben a férjének. A történet röviden ismerősen közhelyes öt év házasság és egy 1 éves kisgyereket is elhagyott a férj az új szeretőért.

Dalia László: A világ legjobb dolga magyarnak lenni?

A világ legjobb dolga magyarnak lenni? Szabó László érdekes ember, több lovon is ül egyszerre, a Nemzeti Színház kommunikációs tanácsadója, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és nem mellesleg a Magyar Sakkszövetség elnöke.A minap kitalálta, hogy a magyar kultúrpolitikának legyen egy vezérlő elve, miszerint "A világ legjobb dolga magyarnak lenni!" És akkor a magyar állam csak azt támogassa, amely ezt hirdeti.

Mogyorósi Géza : Diktátor feleségek

Diktátor feleségek Würzburgtól Stuttgartig sikerrel játsszák a német teátrumok az „Ich bin wie ihr, ich liebe Äpfel” című darabot. A téma izgalmas, s engem mindig is érdekelt a történelem, s az, hogy kik szegődnek egy-egy diktátor társául?

Bajnóczy Bella: Világ buborékjai, egyesüljetek!

Világ buborékjai, egyesüljetek! S persze van még leszarombuborék, dubaibuborék, hatalombuborék, szegénység buborék, karrierbuborék és sorolhatnánk. A buborék szó népszerűsége vetekszik az ereszcsatorna kifejezéssel, bárha ájerjózsi buborékban mászik lefelé, mintha mi sem történt volna. Nem véletlenül lett kulcsszava a buborék az idei, 22. ARC közérzeti pályázatnak, melynek buzdító címe: VILÁG BUBORÉKJAI, EGYESÜLJETEK! A pályázókat ezúttal is felelősségteljes,igazságkereső, felszabadító képkészítésre hívják.

Regös István: Tombol a nyár

Tombol a nyár Hadd tomboljon, annyi más baja van az embernek! Ilyen kór, meg olyan kór, igaz, ha lassan is,de megtanultuk a járványok elleni védekezést. Egyszóval, ez már más világ lesz, mint amilyen a Covid előtt volt, de hagyjuk. Örüljünk, hogy tombol a nyár, s mintha a reggeli öltözködés is egyszerűbbé,könnyebbé vált volna, hiszen elég egy nadrág, egy ing és már menetkészek is vagyunk a munkahelyre.

Dalia László: Négy gól és egyebek

Négy gól és egyebek Az angolok elleni 4:0-ás bravúros győzelem után természetesen a hurrá optimizmus lett úrrá a magyar sajtón, s ha ez nem lett volna elég, Orbán is megtette a magáét. Azt találta mondani a miniszterelnök, hogy „A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében”. És tényleg, miután a kezünk belelóg a bilibe, mert egy fillért sem kapunk az uniótól és az infláció az egekig ér, jogos a kérdés...

Mogyorósi Géza : Mókus, nyuszi és a többiek

Mókus, nyuszi és a többiek Júniusban, Berlinben csak 22 óra után sötétedik. Alig akartam hinni a szememnek, midőn köhajításnyira a Reichstagtól - a köztársaság elnöki palotánál - egy vörös róka tipegett el kocsim fényszórója előtt. Persze gimnáziumi biológia tanárom, Marci bácsi bizonyára meglepődne, hogy cikket merek írni ilyen-olyan állatokról!

Regös István: Szégyen

Szégyen A nagy sikerű televíziós sorozatban, a Trónok harcában az urak hatalmas, szinte már zabálós vacsorákat rendeztek, miközben a vár személyzetének, a szolgáknak legfeljebb csak az ételmaradék jutott. Na persze, sokan mondhatják erre, hogy vannak szegények, kicsit gazdagabbak és nagyon gazdagok. Marie Antoinette, amikor a szolgái jelentették neki, hogy éhezés miatt tömegesen halnak az emberek, mert már kenyerük sincs, azt javasolta, hogy mondják meg nekik, ha nincs kenyér, egyenek kalácsot.

Bajnóczy Bella: Isten nyelve: Korda György

Isten nyelve: Korda György Megnéztem, mit rejt az Isten nyelve - magyar próza címke az egyik minapi Lemezbörzén (Budapest Record Fair) , melyen való bóklászás e jel szerint kétségtelenül szórakoztató program is lehet. Az említett címke mögött sorakozó bakelitkorongok között ott volt Korda György egyik nagylemeze, miként Halász Judit Helikofferje is, a többieket illendőségből nem említem. Rejtély, miféle marketingötlet vezérelte az eladót e műfaji megjelöléshez. Persze, jó poén, kérdés, mit szólna hozzá Korda György?

Dalia László: Háború és háború

Háború és háború Tolsztoj jobb címet választott, de a történelem a kezére játszott. Orbán Viktor nem ily kegyes, ő csak háborúzni szeret. Eddig elég jól vívott, de most talán eljött az idő, amikor félre kell tennie a fegyvert, mert nemcsak a saját karrierjét, hanem az országot is bedönti.Már az egész világgal harcban áll és annyi frontot nyitott, hogy egy világhatalomnak is elég lenne.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére