RSS Feed

Vélemény

Csontos Tibor: Mr. Trump! Ki van rúgva!

Mr. Trump! Ki van rúgva! Csendes lesz-e Don(ald)? – kérdezhetnénk annak okán, hogy Donald Trumpból olyannyira bukott elnök lett, hogy már a párizsi panoptikumból is kirakták a szűrét. Sokba került az ottani viaszfigura hajviseletének ápolása, a látogatók pedig a bábu orrlyukába dugott ujjukkal készítettek szelfit a Trump-hasonmással. Elnöki négy éve után van némi bukéja a Playboyban 2004 októberében megjelent interjúja újraolvasásának. Akkor Trump Ki van rúgva! feliratú kitűzőt ajándékozott az interjú készítőjének. Most ő viselhetne ilyen, névre szóló kitűzőt.

Dalia László: Az idegenlégió diadala

Az idegenlégió diadala Hiába a jobbító szándékú kritikák, hogy úgy nem megy előrébb a magyar foci, ha a magyar pályákon lassan több külföldi játékos játszik, mint magyar. Az MLSZ elnöke figyelmeztetése is pusztába kiáltott szó, a helyzet egyre rosszabb. Miközben a pénz még mindig ömlik a fociba, a klubok továbbra sem törődnek a magyar labdarúgás jövőjével és felvásárolják a szomszéd országok tartalékosait.

Mogyorósi Géza: Merkel – visszaszámlálás

Merkel – visszaszámlálás A német kancellárnő nem indul a 2021. szeptember 26-ra kítűzött szövetségi urnacsatán. A 66 esztendős Merkel asszony már korábban bejelentette, hogy a CDU színeiben másik jelöltet állítanak majd. A Bundestag választások közeledtével szerintem érdemes egy pillantást vetni Angela ifjúságára, hogy jobban megértsük, miért annyira más ő, mint férfi „kollégái”.

Regös István: A magány

A magány Fájt már úgy valamid, hogy nem volt senki körülötted, akinek panaszkodhattál? Voltál-e már úgy, hogy magadban beszéltél, mert nem volt melletted olyan, aki meghallgat? Előfordult-e, hogy senki sem akart neked panaszkodni? És megtörtént-e már, hogy te akartál panaszkodni valakinek, de senkit nem érdekelt? Voltál-e már úgy, hogy nem mentél el sehová, mert nem volt kivel?

Zelei Béla: Csapataink harcban állnak

Csapataink harcban állnak Déri Tibor, Újpest polgármestere az idei esztendőt a pénzügyi háború évének nyilvánította és ezt a polgármesteri hivatal szomszédságában mindjárt három óriásplakáton is kinyilvánította. A harc az önkormányzat(ok) és a kormány között zajlik.

Csontos Tibor: Kóbor könyv

Kóbor könyv Nevekkel nem illik játszani, de illik a kóbor jelző a könyvre, amelyen Kóbor János dolgozik. Az Omega énekesétől már évekkel ezelőtt hallottuk, hogy egy kiadói felkérésre elkezdte írni az együttes történetével átszőtt személyes életrajzát, ennek azonban híján maradtunk. Az ötlet azóta is kóborol, s érdekes, miért nem jelent meg soha könyv a magyarock kultúra egyik megteremtőjéről, a kelet-európai Rolling Stonesként emlegetett, ötvennyolc évig működött Omegáról?

Dalia László: A Netflix recept

A Netflix recept A Netflix egy startupból nőtt multivá, vagyis postán szállított DVD-kel kezdték és egy óriási hálózattá váltak, mert Reed Hastings, az alapító mert nagyot álmodni. Amikor 2002-ben tőzsdére vitték a céget egy dollárt ért egy részvény, 17 évvel később 350 dollárért adták. Ám közben életre keltettek egy új céges kultúrát, miszerint az a szabály, hogy nincs szabály.

Regös István: A Sas felszállt

A Sas felszállt Lassan, de sajnos, biztosan megtanulunk nekrológot írni és olvasni. A korona (vírus) nem válogat. Lehet Nobel-díjas tudós, filmsztár, asztalos, bányász vagy kohász, de nem kíméli az orvosokat, a nővéreket sem, vagyis a teljes emberiség ki van téve ennek a kis szörnyetegnek. Védekezhetünk így vagy úgy, légmentesen lezárhatjuk az otthonunkat, a koronavírus arat, bejut, fenyeget, és oly gyakran elveszi az életünket.

Mogyorósi Géza: Viva la Frida!

Viva la Frida! A 70 ezer lakosú, festői holland város, Assen a tervezettnél egy évvel később nyitja meg régen várt új tárlatát. A képzőművészetben jártas, hozzám hasonlóan Frida Kahlo rajongó Olvasó bizonyára ismeri a kitünő, 67 esztendeje elhunyt latin-amerikai festőnő alkotásait. 2018-as budai kiállítása szép emlékem!

Csontos Tibor: Poltakozás

Poltakozás Az oltakozás szó ősrobbanása óta dúl a vita, az etimológiai csatározás a kifejezés eredetéről, mibenlétéről, a nyelvészeknek is fel vagyon adva a lecke, hogy megfejtsék a főnévként, igeként, főnévi igenévként is használatos szavunkat, melyet a koronavírus dobott be a köztudatba. Azelőtt állítólag csupán az orvosi szlengben létezett, én például nem emlékszem, hogy valaha is oltakozásnak vetettem volna alá magam, de még arra sem, hogy anno az Oltási könyv helyett Oltakozási könyv lett volna.

Dalia László: Sportpénzek

Sportpénzek A profi sportoló szépen kereshet Magyarországon is, hiszen a legtöbb sportágban bőven csorognak a milliárdok és a legjobbak, akik az első osztályban játszanak csak nevetnének azon, hogy hajdan kalóripénzt kaptak a világsztárok is. Az Aranycsapat tagjainak elnézték a csempészést, mert hiába verték végig a világot, akkor még aprópénz járt a londoni 6:3 után is.

Mogyorósi Géza: Egységben az erő!

Egységben az erő! A hatvan esztendeje épült berlini fal '89 őszi megrepedését immáron egy pesti tűzfal festménye is megörökíti. Klassz! Hivatalosan 1990. október 3-án született meg Európa régi-új, egységes állama. Az NDK beolvadt az NSZK-ba. A nem várt gazdasági, pénzügyi, szociális gondok (és örömök) milliók életét forgatták fel. Fenekestül!

Csontos Tibor: A rocklírikus

A rocklírikus Nekünk volt lelkünk, mi azonosultunk azzal, amit csináltunk, mindig többet akartunk a puszta szórakoztatásnál, tiszta lelkiismerettel zenéltünk és igyekeztünk értéket produkálni - mondta pályafutása első tíz évéről Balázs Fecó, a magyar könnyűzene rocklírikusa. A közelmúltban elhunyt zenész, zeneszerző később is érzelmeket közvetített - felszabadult zenéléssel. Márciusban lett volna hetven éves, bizonyos, hogy teltházas születésnapi Aréna-koncertben gondolkodhatott, de ezt a sors már nem adta meg neki.

Dalia László: Aranyemberek

Aranyemberek A leggazdagabb magyarok többsége a saját tehetségéből boldogult, miután a szocializmusban nem lehettek nagy vagyonok, nem volt mit örökölni. Előnyben voltak, akik a rendszerváltáskor ott álltak a rajtvonalon, s előtte már sikeres menedzserként, iparosként dolgoztak. Nem mindegyikük privatizált vagy vásárolt kárpótlási hegyeket, de akkor még egymillióval is kezdeni lehetett valamit.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére