Interneten a vörösiszap károsultjainak adatbankja

Mix Online - Interneten a vörösiszap károsultjainak adatbankja - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
FH | 2010. 12. 03. 12:34:43
Interneten a vörösiszap károsultjainak adatbankja Az ajkai Kristály-völgy Egyesület hozta létre szervezetek, vállalkozások segítségével. Az interneten mostantól folyamatosan látható, kiknek, milyen segítségre, illetve adományra van szükségük.
Három napja van fent az interneten az adatbank. Eddig egy felajánlás, és két család igénye olvasható, de folyamatosan töltik fel. A céljuk az volt, hogy a rászorulókhoz valóban az jusson el, amire szükségük van- tudta meg a Független Hírügynökség Varga Andreától, a Kristály-völgy Egyesület elnökétől.

A www.joszolgalat.hu címen érhető el az adatbank. Követhető folyamatosan, mire van igény, mik a felajánlások, ezek közül mi sürgős, és mi ért már célba.

Már az adatbank készítése közben több adomány célirányosan jutott a rászorulókhoz. Két számítógép, egy mosógép, egy vasaló, egy hűtőszekrény, egy kávéfőző talált gazdára. Egy egyesület pedig három családdal vette fel a kapcsolatot, és támogatja őket közvetlenül- mondta Varga Andrea.

Több Fejér megyei szervezet is kapcsolódik az adatbankhoz. Novemberben kötött együttműködési megállapodást a Bodajki Baráti Kör Egyesület az ajkaival, a Fejér Szövetség most csatlakozik az adatokat gyűjtőkhöz.