Jön a Nesze Neked Terézanyu!

Mix Online - Jön a Nesze Neked Terézanyu! - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
M. A. | 2009. 11. 21. 17:00:00
Jön a Nesze Neked Terézanyu! Hétfőn kerül a boltokba Rácz Zsuzsa népszerű könyvének, az Állítsátok meg Terézanyut! folytatása. Az új mű a Nesze Neked Terézanyu címet viseli. Hogy mi történik Kéki Katával, a munkanélküli újságíróból sikeres íróvá lett hősnővel hamarosan kiderül. Hazánk bestseller királynője, Rácz Zsuzsa az Állítsátok meg Terézanyut! című könyvéből 140 ezer példányt adott el, s ezzel hazánk egyik legnépszerűbb írónője lett.

Rácz Zsuzsa 1972-ben született Miskolcon. Az ELTE angol és kommunikáció szakának elvégzése után szabadúszó újságíróként és a Petőfi rádió munkatársaként kezdett dolgozni. Később többször pályát változtatott, kipróbálta magát kommunikációs szakemberként, reklámszövegíróként, trénerként. Jelenleg szupervizorként és coachként tevékenykedik, amikor éppen nem ír.

 

1998-ban jelent meg első riportkötete, a Kábítószeretet, ezt követte 2002-ben az Állítsátok meg Terézanyut! Hét év hallgatás után jelentkezik új könyvével. A november 23-tól kapható Nesze Neked Terézanyu! főhőse ismét Kéki Kata - alias Terézanyu -, a munkanélküli újságíró, aki az első regény után egy csapásra válik ismertté. Ennek a másállapotnak hol mulatságos, hol bizarr kalandjait dolgozza fel a könyv, de van benne munkahelyi és párkapcsolati bénázás is bőven, amit a szerző pimasz humorral, olykor könnyfakasztó érzelmességgel tálal. A párkeresés problematikája mellé érettebb, felnőttebb dilemmák is felsorakoznak szép számmal: a szabad választás, a társadalmi normáknak való megfelelési kényszer, az örökölt családi mintáktól való megszabadulás.

 

Terézanyu ijedtében világgá megy, meg sem áll az Óperencián túlig. Pedig talán még sosem járt ilyen közel ahhoz, amit mindig is keresett...

 

Kata kalandjaiba már most is be lehet tekinteni a www.terezanyu.hu honlapon. Vélemények is vannak, hiszen hét év nagy idő, és a folytatást titkon mindenki várta.

 

"Rácz Zsuzsa beérett. Az elveszett bárány nem hallgat többé. Humora a régi, dramaturgiai érzéke javult." Vagy: "Lektűr nem lektűr, én ezen a pár bekezdésen könnyesre röhögtem magam.  Nagyon érdekel ki, mit mond, a Terézanyut nem olvastam, de ennek a nőnek nagyon jó stílusa van." A blogisták többsége egyet ért abban, hogy a Nesze Neked Terézanyut el kell olvasni, mert vagy tanulunk belőle, vagy csak szórakozunk rajta, de mind a kettőnek van értelme.