Izland alig várja a magyarok elleni meccset

Mix Online - Izland alig várja a magyarok elleni meccset - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
24.hu | 2022. 01. 18. 9:27:24
Izland alig várja a magyarok elleni meccset Nem lehet unalmasnak nevezni a férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportját, hiszen az utolsó forduló előtt még mind a négy válogatottnak van matematikai esélye a továbbjutásra. Sorra vesszük a lehetséges forgatókönyveket.
Izland kedden Magyarország ellen lép pályára, és jobb helyzetből várhatja a folytatást, hiszen az első két mérkőzését megnyerte: Portugáliát 28-24-re, Hollandiát 29-28-ra győzte le.

„Nagyon nehéz meccs volt” – mondta Gudmundur Gudmundsson, az izlandiak szövetségi kapitánya, aki szerint nagy hiba volt kiengedni az ötgólos előnyt a kezükből.

„A támadójátékunk fantasztikus volt az egész meccsen, leszámítva az 5-1-es védekezés elleni szakaszt. Aztán azt is megoldottuk, de közben a hibáinkból ők is éltek. Ezért volt olyan kiegyensúlyozott a meccs vége.”

A szakember azonban letenne az olyan izgalmakról, amit a második félidőben átélt.

A modern kézilabda sajnos magába foglalja az ilyen ingadozásokat, nem lehet mindig megtartani az előnyt. Ilyen ez a sport, és ez a szép benne– utalt arra, hogy 22-17 után hogyan érte utol csapatát a rivális 24-24-nél.

Az első két meccsen aratott két győzelem ellenére Izlandnak korántsem biztos a helye a középdöntőben.

Nincs más dolgunk, mint kimenni a pályára a magyarok ellen és nyerni– jelentette ki Gudmundsson.