A monetáris politika és a Páneurópai piknik

Mix Online - A monetáris politika és a Páneurópai piknik - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mix | 2018. 11. 25. 11:09:31
A monetáris politika és a Páneurópai piknik A monetáris politika központi, aktuális kérdéseiről tartott nagysikerű előadást a Közép-európai Club Pannónia Egyesület (KEP) törzsasztal programja keretében - a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár tanácstermében - Prof. Báger Gusztáv, az MNB Monetáris Tanács tagja, a KEP Szenátora.
 Az előadás után dr. Ceglédi József elnök előterjesztésében a jövő évi IX. Magyar Világtalálkozó keretében – 2019. május 16-án  megrendezésre kerülő XII. Társadalmi Párbeszéd Fórum programjáról esett szó, amelynek címe: „Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a páneurópai piknik után 30 évvel.”
     E témakörhöz fűztek véleményt és kiegészítéseket: Prof. Marinovich Endre társelnök, a VERITAS h. főigazgatója, a fórum program koordinátora; Dr. Fazakas Szabolcs alelnök, az Európai Bizottság főtanácsadója; Prof. Kroó Norbert elnök, akadémikus; Dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke; Prof. Pók Attila, az MTA Történeti Tudományos Intézetének  igazgató helyettese és Prof. Báger Gusztáv. Ugyancsak a konferenciával kapcsolatos elképzeléseit adta közre dr. Kőrösi Mária egyetemi docens.