Röntgenkészüléket adományoztak a miskolci kórháznak

Mix Online - Röntgenkészüléket adományoztak a miskolci kórháznak - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
mix | 2016. 02. 09. 12:39:16
Röntgenkészüléket adományoztak a miskolci kórháznak A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 24,5 millió forintos röntgenkészüléket adományozott a miskolci gyermeksebészeti osztálynak. A BAZ Megyei Kórház főigazgatója egy C íves röntgen képerősítő készülék beszerzését kérte a Gyermekrák Alapítványtól. A berendezés megvásárlását az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága miatt a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé.
Az ország legnagyobb ágyszámú gyermeksebészeti osztályán végzik a régió rákos gyermekeinek daganateltávolító műtétjeit. Az operációkhoz korábban egy harmincéves, mára teljesen elavult gépet használtak, melynek elmosódott képe veszélyeztette a beavatkozások sikeres elvégzését, a kis betegek számára pedig nagy sugárterhelést jelentett. A gyermekellátás javítása érdekében az alapítvány megvásárolta és február 8-án átadta a legmodernebb technikát képviselő digitális röntgen készüléket.
Az elmúlt évek során a Gyermekrák Alapítvány az egyik gyermeksebészeti műtő korszerűsítéséhez közel negyedmilliárd forint értékű műszerek adományozásával járult hozzá.
A Gyermekrák Alapítvány 19 éve segíti hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket. Rendszeres anyagi támogatást nyújt a rákbeteg gyermeket nevelő családoknak és a kis betegeknek térítésmentesen biztosítja a szupportív terápiához nélkülözhetetlen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket. 
A családoknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 704 millió forint!
A kórházaknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 829 millió forint!
Ezek az összegek egyedülálló nagyságrendűek az országban!
A támogatásokat a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásaiból tudták biztosítani.