RSS Feed

Varga: rekordmagas lehet a gazdasági növekedés

Magyarország elérte a járvány előtti teljesítményét, a következő időszakban marad a növekedési lendület, és rekordmagas lehet a bruttó hazai termék (GDP) növekedése az idén - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Budapesten, az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában. A tárca becslései szerint 7-7,5 százalék közötti növekedés lehet 2021-ben.

MIX videó

Forró nyár az édességpiacon

Az innováció, a termékfejlesztés a járvány alatt sem állt meg, sőt felgyorsult az édességiparban.

OBB

Vélemény

Bajnóczy Bella

A tyúkszaros magyar közélet

A tyúkszaros magyar közélet is terítékre került az idei, Életjel címmel meghirdetett 21. ARC-közérzeti plakátkiállításon, miként az egyik pályamű felhívta a figyelmet arra, hogy vannak más problémák is a világon, mint ez. De hát mi itt vagyunk hon, ez a mi világunk, ez a közélet. Amelynek jelképeként például szivárványszínekben pompázó csatornákon mászik lefelé egy szakáll-és hátizsákkontúros alak, ahol a Parlamentre orosz hagymakupolát és kínai háztetőt képzelnek, és ahol az a közmondás járja, hogy Egyszer volt Fudan kutyavásár!

Sport

Mozifilm készül a magyar vízilabda aranykoráról

Mozifilm készül a magyar férfi vízilabda-válogatott legsikeresebb éveiről. Az alkotásban az archív felvételek mellett soha nem látott beszélgetések és visszaemlékezések is helyet kapnak, így egészen új megközelítésben, a játékosok szemszögéből ismerhetjük meg a történelminek számító sporteseményeket.

További videók

  • Hangulatos étterem Újlipóciában

    Az éttermet 1913-ban alapították, abban a korban, amikor az evésnek még becsülete volt. Krúdytól Máraiig számos író a tanúja annak a világnak, amelyben egy jó ököruszály levesért akár órákat utaztak az értők.

  • Csók Tenisz 2021

    A tenisz szerelmesei, köztük politikusok, színészek, ügyvédek és zenészek is részt vettek a Csók Tenisz hagyományos tenisztornán, amelyet huszonegyedik alkalommal rendeztek meg.

  • SZÚR: a nagy népi balhé

    Nagy népi balhé - így nevezték a múlt század utolsó évtizedeinek májusaiban zajló monstre és látványos SZÚR-okat, melyekre napok alatt elfogytak az üzemi közönségszervezőknél és az utazási irodáknál árusított jegyek.

Kultmix

Fridi is visszatér - Életünk története

A műsorban minden alkalommal két embernek adódik lehetősége szembenézni az idő kíméletlen elmúlásával a saját és a másik arcán is. Ezen hatás minél élethűbb megjelenítésében természetesen most is profi maszkmesterek, sminkesek és fodrászok dolgoznak – így lesz ez az időutazás valódi és már-már hátborzongatóan átélhető" – mondta Friderikusz Sándor

Életmód

19. századi száguldás

Addig is, amíg 2021-ben talán normális - nem zárt kapus - Forma-1 idény lesz pillantsunk a múltba, midőn 127 esztendeje hírdette meg a „Le Petit Journal“ a világ legelső autóversenyét. Párizsból Rouenba kellett eljutnia a bő két tucat ős-gépkocsinak. Biztonsági öv nem létezett, s szabad volt alkohollal doppingolni!

 19. századi száguldás
Európai Unió: szeretünk autózni

Európai Unió: szeretünk autózni

A motorizált személyi forgalomban – így az aktuális európai felmérések – az EU-ban 81 százalékot tesz ki az autó. A legnépesebb tagállamban, Németországban 84 százalékos a kvóta. Az NSZK-ban ezüst érmes a vasút (9 %), s bronzot érdemelnek a buszutasok (6 %).

Peugeot Gablini

Bulvár

Háborús bűnössel mutatkozott Djokovic

Komoly kritikákat kapott Novak Djokovic, a szerbek világklasszis teniszezője, akiről olyan fotó került fel a világhálóra, amelyen Milan Joloviccal, egy hírhedt félkatonai szervezet egykori parancsnoka mellett látható, aki részt vett a bosnyákok elleni srebrenicai népirtásban, írta az Eurosport.hu portál.

Nagyvilág

Jeff Bezos egymilliárdja

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra, fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója - adta hírül a The Guardian című brit napilap honlapja.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Archívum

A pisztrángos Szalajka-völgy

Magyarország egyik legkedveltebb kiránduló helye az őskortól lakott középhegységi jellegű völgy a latin sal alcali szalalkálinak nevezett hamuzsír égetése után kapta a nevét. Számos természeti látnivalóját és ipari műemlékét gyalogosan, kerékpárral vagy a híres erdei kisvonattal is felfedezhetjük. Egy ilyen "felfedező" napra invitáljuk az olvasóinkat a hangulatos erdőbe, a kalandos Szalajka-völgybe. Oda, ahol a pisztrángot meg kell kóstolni.

Lap tetejére