RSS Feed

Gyurcsány: Baszd meg, Gergő!

Másfél hónap kutatómunkájának eredményeként terjedelmes cikket közölt a Direkt36, melynek szerzői arra keresték a választ, hogy egészen pontosan milyen események vezettek odáig, hogy április 3-án a Fidesz soha nem látott győzelmet arasson a választásokon, az ellenzéki összefogás pedig gyakorlatilag megsemmisüljön. A szerzők közel harminc emberrel interjúztak.

MIX videó

Az újságmuzeológus

A kérdésre, hogy sajtótörténész-e, újságbúvár, avagy a hírek szerelmese-e, Sal Endre azt mondja mindez együttes foglalata annak a nosztalgikus érdeklődésnek, amely a közösségi oldalon életre hívta az Újságmúzeumát.

Vélemény

Mogyorósi Géza

Merkel nélkül

Merkel nélkül December óta Olaf Scholz – korábbi szövetségi pénzügyminiszter és alkancellár – az NSZK kormányfője. Rengetegen üdvözölnék, ha májusban ellátogatna a háború sújtotta Ukrajánba. Miközben német és más politikusok már-már csoportos turistaként utazgatnak Kijevbe, sokak szerint ott csak a tavaly nyugdíjba vonult Angela Merkel tudna tűzszünetet elérni.

Sport

A DVTK ajkai döntetlenjével bukott el

A labdarúgó NB II 37. fordulójának záró mérkőzésén a DVTK 0–0-s döntetlent játszott az Ajka vendégeként, így biztossá vált, hogy nem jut fel az első osztályba. A Diósgyőri VTK feljutása voltaképpen már vasárnap (a Kecskemét Haladás elleni sikerével) megpecsételődött, Ajkán viszont végleg eldőlt, hogy a DVTK a következő szezonban is a másodosztály mezőnyének tagja lesz.

További videók

  • Ahogy én szeretem

    A belváros szívében a 70-es évek hangulata, a konyhában a hagyományos magyar ízeket elevenítik fel családias, barátságos környezetben.

  • Ahogy én szeretem

    A belváros szívében a 70-es évek hangulata, a konyhában a hagyományos magyar ízeket elevenítik fel családias, barátságos környezetben.

  • 2 tonna meg sem kottyan

    Ránézésre nem túl barátságos, ám ha kicsit jobban megismerjük, kiderül, hogy milyen kedves és erős állat az amerikai bulldog.

Kultmix

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden

Május 24-én kezdődik az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító idei szegedi nemzetközi filmfesztivál, amely fődíját idén Grunwalsky Ferenc kapja - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Életmód

Ferrari, Bentley és a többiek

A Föld legnépesebb államában 2022-ben is sikk európai autóval járni. A Kínai Népköztársaságban a téli olimpia után is éppúgy az utcaképhez tartoznak a Mercedesek, BMW-k, Audik és Volkswagenek, mint a ritkább brit és olasz luxus modellek. A Ferrari Tulajdonosok Klubjának már sok száz tagja van!

Ferrari, Bentley és a többiek
Motorizált nosztalgia

Motorizált nosztalgia

Pazar, elegáns luxus verda volt a 30-as években a Maybach Zeppelin DS7/DS8 típus. A hét, illetve nyolc literes bivalyerős kocsikkal 140 km/óránál nagyobb tempót is elérhettek a sofőrök. Szenzációs sebességnek számított ez a két világháború között!

Peugeot Gablini

Bulvár

Zendaya rövidre vágatta!

Zendaya(25) megvált hosszú hajától. A gyönyörű amerikai színésznő az Eufória egyik HBO buliján jelent meg az új és rövid frizurával. Nedves hatású vagy talán hátra zselézett haja kiemeli Zendaya különleges és érdekes arcát.

Nagyvilág

Biden végre enyhít a Kuba elleni szankciókon

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma bejelentette, hogy enyhít több, Kubával szembeni szankción, hogy megkönnyítse a családegyesítéseket. Ned Price amerikai külügyi szóvivő közleménye szerint a Biden-kormány ismét életbe lépteti a 2007-ben megalkotott Kubai Családegyesítési (CFRP) programot, felgyorsítja a vízumkérelmek feldolgozását.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Lap tetejére