RSS Feed

A járvány nem ismer határokat

Szigorításokat vezet be a kormány, a sporteseményeken és a szabadtéren megtartott gyűléseken is kötelező lesz a maszk viselése péntektől. Vagyis az október 23-ai, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeken (például az SZFE diákjai által szervezett tüntetésen) is maszkban kell lenni.

MIX videó

Falunap a Gellért-hegyen

Nem mindennapi színházi élményben volt része azoknak, akik ellátogattak Láposra, a képzeletbeli magyar faluba. A Független Színház formabontó előadása arról, hogy tulajdonképpen hogyan is zajlik az élet egy vidék faluban, ahol az emberek zöme mélyszegénységben él.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

Hatvan színésznő sikolya

Hatvan színésznő sikolya Ha úgy tetszik, minden évre jutott egy sikoly. Hatvan esztendeje forgatta ugyanis Hitchcock a Psycho című filmjét, mely évfordulót Végh Vozó Zoltán kellően vonzónak találta ahhoz, hogy kitalálja: újra kellene forgatni e hitchcocki thriller már filmtörténeti epizódnak számító, emlékezetes zuhanyjelenetét. A három perces rémjelenetet hatvan magyar színésznővel vette fel újra, ami azzal is járt, hogy a stáblista felsorolása tovább tartott, mint maga a zuhanyrózsás, sikolyos fürdőszobai jelenet. Sebaj.

Sport

Jövőre is augusztus elején lesz a Forma-1-es Magyar Nagydíj

"Novemberben lesz végleges a jövő évi versenynaptár, de mi a szokásos helyünkön vagyunk. A pandémia miatt ráadásul az eredetileg 2026-ig érvényes szerződésünk egy évvel meghosszabbodott" - mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az M4 Sport Sporthíradóban.

További videók

  • Kresz Géza Mentőmúzeum

    A Kresz Géza Mentőmúzeum a Markó utcai Mentőpalotában, Budapest szívében található. Az 1890-es években épült Mentőpalota falai között nemcsak mentőállomás és irányító központ működött, hanem már a kezdetektől a mentők felszereléseit, tárgyi dokumentumait bemutató múzeum is.

  • Hogyan készül a szinkron?

    Belestünk egy szinkronstúdióba, megmutatjuk Önöknek a kulisszatitkokat.

  • Az álmok asztala a New York Kávéházban

    A legszebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer lesz egy ilyen asztalom a New York Kávéházban, többet jelent ez nekem bármilyen kitüntetésnél – mondta Regös István, a Regös Média vezetője, a MIX Magazin alapító főszerkesztője, aki Művészasztalt kapott a világ legszebb kávéházában.

Kultmix

Lakatos Mónika - életműdíj

A Womextől kapott életműdíj azért fontos igazán számomra, mert a cigány és a magyar kultúrát olyan emberekhez is eljuttatja, akik erről korábban még csak nem is hallottak. Ezt Lakatos Mónika mondta az MTI-nek adott interjúban. Az énekesnő szombaton a Müpában veszi át a rangos világzenei elismerést.

Életmód

Magyar résztvevők a Bocuse d’Or európai döntőjében

Október 15-16-án rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn. A neves megmérettetésen hazánkat a budapesti döntő győztese, a Babel Étterem egykori séfje, Veres István képviseli.

Magyar résztvevők a Bocuse d’Or európai döntőjében
Szászország: lángoló kocsik

Szászország: lángoló kocsik

Az Európai Unió legnépesebb tagállamában a fűtési szezon beköszöntével sem telik el nap tűzkatasztrófák nélkül. Már évek óta gond, hogy Berlintől Hamburgig évente több ezer autót gyújtanak fel – zömében – ismeretlen tettesek. A volt NDK tájain is terjedőben ez a fajta bűncselekmény.

Peugeot Gablini

Bulvár

A kamuprofilok ellen harcol Istenes Bence

A műsorvezető értetlenül áll a helyzet előtt, hogyan történhet meg manapság, hogy a közösségi oldalakon visszaélnek bárki nevével. Felháborítja, hogy a kamuprofilokat még mindig nem tudják kiszűrni.

Nagyvilág

Obama is kampányolt Biden mellett

Barack Obama volt amerikai elnök Donald Trump jelenlegi elnököt támadva kampányolt volt alelnöke, a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden mellett szerdán a pennsylvaniai Philadelphiában. A volt elnök az elmúlt négy év gazdasági eredményeit a saját kormányzatának tulajdonította, mondván, hogy Trump csak "megörökölte" azokat.

Galéria

Népszava

www.nepszava.hu

Archívum

Hétvége Egerben

Eger jelentős oktatási és kulturális központ számos világhírű múzeummal és műemlékkel, melyek közül kiemelkedő az egri vár. Az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar bortermelők közé tartozik. Az egri bikavér külföldi piacokon is ismert.

Lap tetejére