RSS Feed

A Padlás ismét Egerben

BNP - 2014. 01. 22. 12:59:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Padlás ismét Egerben

A Padláson generációk nőttek fel. Nemcsak Budapesten igaz ez, Egerben is. Az egri teátrum 1991-ben és 2008-ban is műsorra tűzte egyik legsikeresebb előadását, melyet Hegedűs D. Géza rendezett, s több mint 180 előadást ért meg.

A közismert musicalt most újra láthatja az egri Gárdonyi Géza Színház közönsége, bár ezúttal a rendező Halasi Imre, és a szereplők is kicserélődtek. Rádit ezúttal Ozsgyáni Mihály, Sünit Bánfi Kata, Mamókát Dér Gabi, Barrabást Reiter Zoltán, a Herceget Káli Gergő, Lámpást Radvánszki Szabolcs, Meglökőt Szívós Győző, Témüllert Balogh András, a detektívet Fehér István, az Üteget Endrédy Gábor, Robinsont pedig Emődi Attila  játssza. 
 
- Szerintem nem lehet nem hinni a mesékben. – mondta el a darab bemutatója kapcsán Halasi Imre, rendező. - A padlás ráadásul a zenés színházak egyik legsikeresebb darabja. A közönség újra és újra figyelemmel kíséri, kíváncsi rá. Bárhogy is közelítjük meg, mindig ugyanazt mondja: érdemes találni magunknak olyan társakat, akikkel jó játszani. És hinni az emberi jóságban, még ha a hétköznapok nem is mindig ezt mutatják. 

Ozsgyáni Mihály már nem először találkozik Rádi szerepével, a Padlás főszerepének eljátszása mindig is a vágyai közé tartozott: 
-Örülök, hogy végre enyém lehet ez az előadás, most végig próbálhattam, a zsigereimben érezhettem. Érdekes, hogy ez egy olyan csoda, ami önmagától él. Megfogalmazhatatlan hangulata van, nem lehet kívül maradni. Csodálatos a zene, egyszerű, de szép a történet, ami megérint. Arra világít rá, hogy hinni kell a mindennapi csodákban, bízni benne, mert „kell egy hely...Ahol a támadót a várból kidobják, s a jók nyerik a döntő nagy csatát.”

- Fantasztikus zenei köntösbe van bújtatva az előadás, no és persze anélkül nem működne, ha nem hinnénk a mesében, nem hinnénk benne, hogy nincs is messze ez a világ, csak észre kell venni, mert mindannyiunk életében ott van a csoda. Sokszor eszembe jutott a próbák során, főleg Az örökre szépek c. dal közben, hogy én valahogy mindig is éreztem azoknak a rokonaimnak a jelenlétét is, akikkel már nem találkozhattam. Süni érzékeny, s abból a szempontból is hasonlít rám, hogy sokszor palástolni próbálja az érzékenységét. – fűzte hozzá Bánfi Kata, aki Süni szerepét alakítja.Fotó: Fotó Gál Gábor
Lap tetejére