RSS Feed

Az utolsó magyar a Fészekben

mixonline - 2013. 09. 07. 13:00:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az utolsó magyar a Fészekben

Lehet-e nevetni a halállal? Lehet-e sírni az élettel? Ezekre a kérdésekre is választ ad a Halhatatlan című dráma, melynek a Fészek Színházban lesz az ősbemutatója. Ugyanitt kerül színre Az utolsó magyar című abszurd, de lesz még Aladdin és Évadnyitó Színházi Korzó is az Andrássy úton, szeptember huszonkettedikén. Három új bemutató, három munkabemutató és az előző évadok sikeres előadásai közül válogathatnak az érdeklődők a mindenkitől független Orczy úti társulat repertoárjából.

Szeptemberben egy héten belül két új bemutatót is tart a Fészek Színház. Nyulassy Attila rendezésében Az Ezeregyéjszaka meséinek fiatalos, mára hangolt feldolgozását mutatja be a társulat ifjúsági szekciója, 1001 címmel. A színjátékot a Jemol előterében kialakított színesre festett új játszóhelyen láthatják a - formabontó megoldásokat kedvelő - nézők. A fiatal csapat célja nem több mint „találni egy olyan közös élményt, amiért érdemes elmenni színházba, ami nem tőlünk távoli dolgokról beszél, hanem egymásról, egymásnak, ötletesen és játékosan.”

Néhány nappal később, szeptember 21-én pedig a Halhatatlan című dráma ősbemutatója következik. Cziczó Attila saját drámáját viszi színre a Fészek Színház kamaratermében. Az előadás - természetesen! - elgondolkodtat, sőt, szórakoztat is, de igazából két kérdésre keresi a választ: „Lehet-e nevetni a halállal? Lehet-e sírni az élettel?” A társulat tagjai közül Andai Kati és Bűdi Annamária játszadozhatnak el, a nagymama és unoka szerepében, a családi viszonyok kissé morbid, néha humoros, majd meglepetésszerűen mellbevágóan fájdalmas átélésével. Az előadás főszerepében a budapesti Katona József Színház Kossuth-díjas színművésze, Bezerédi Zoltán látható, míg a család negyedik tagjaként Szalay Marianna, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésznője vendégeskedik a Fészek Színházban.

A fiatal társulat negyedik évadát kezdi meg a VIII. kerületi saját játszóhelyén. Ősszel még egy ősbemutatóval - Az utolsó magyar c. abszurd drámával - készülnek, majd az évad végéig három különleges munkabemutatóval elegyítik a színházcsinálás közönség előtti harsányabb, vagy éppen a bezárt próbateremben kísérletező, intimebb megoldásait. Nevetés, sírás, misztikum és rettegés várható a Jemolban! Az első nagy találkozásra pedig, immár hagyományosan, az Andrássy úti Évadnyitó Színházi Korzón lesz alkalma az érdeklődőknek, szeptember 22-én.

Fotó: -a-
Lap tetejére