RSS Feed

Tripla áron alszunk az ősszel

mix - 2012. 10. 15. 10:45:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tripla áron alszunk az ősszel

Átlagosan háromszor annyit költünk éjszakánként szálláshelyre ősszel, mint a nyári időszakban - derült ki a Szallas.hu statisztikáiból. A legnépszerűbb célpont a nyáron inkább hanyagolt Budapest, valamint Eger és Sopron.

Míg nyáron a foglalások értéke egy éjszakára átlagosan 6000 Ft volt, addig ősszel ez az érték 17 000 Ft fölé kúszik - ismertette a Szallas.hu. "Ősszel közel 50 százalékkal megnő a foglalások aránya a wellness szálláshelyekre, melyek jellemzően magasabb árkategóriába esnek, így egyfelől ezzel magyarázható a megugrás. Másfelől ősszel csupán átlagosan 2,5 éjszakát töltünk el egy szálláshelyen, szemben a nyári hónapokra jellemző 8 éjszakával, rövidebb időszakra pedig hajlandóak vagyunk többet is költeni" - magyarázta Rácz István, a Szallas.hu Csoport marketingvezetője.
Idén ősszel tovább maradunk
Mivel ezúttal két hosszú hétvége is esik az október 1. és november 30. közti időszakra, vélhetően ezzel magyarázható, hogy a tavalyi - egy hosszú hétvégés - időszakhoz képest az átlag két éjszakáról két és fél éjszakára nőtt a foglalások átlagos hossza. Egy éjszakáért azonban jellemzően csak kevéssel fizetünk többet a tavalyinál, mindössze 470 forint a különbség az előző év hasonló időszakával összehasonlítva.
A legnépszerűbb célpontok a főváros, valamint egyes megyeszékhelyek és fürdővárosok, mint Eger (képünkön), Sopron, Pécs vagy Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sárvár. Tavalyhoz képest kikerült azonban a top 10 város közül Győr.
2012 nyarához viszonyítva másfélszeresére nőtt a hotelbe történő foglalások száma - elsősorban a wellness-szolgáltatások miatt -, így ősszel magasan ez a legnépszerűbb szálláskategória (44%). Panziót, illetve apartmant az emberek 20-20 százaléka választ, míg a vendégházakat 14 százalék részesíti előnyben.
A Top 10 belföldi célpont ősszel
1. Budapest
2. Eger
3. Sopron
4. Pécs
5. Gyula
6. Hajdúszoboszló
7. Zalakaros
8. Sárvár
9. Szeged
10. Hévíz


 


Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére