RSS Feed

Örkény az Akváriumban

M. A. - 2012. 09. 30. 8:29:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Örkény az Akváriumban

Szeptember 26-tól október 7-ig, a hét minden napján 12.00 órától 18.00 óráig látogatható kiállítható a "Van egy perced? - Alkoss!" című pályázat legjobb alkotásait az Akvárium Klubban, amely az "örkényesen-önkényesen" fogalmát értelmezi újra.

A Hungarofest Nonprofit Kft. a Salver Productions Kft. kezdeményezését felkarolva hirdette meg "Van egy perced? - Alkoss" címmel művészeti pályázatát. A kiírás 14 és 30 év közötti fiatalokat szólított meg, akik négy kategóriában - fotó, grafika, rövidfilm, vegyes művészeti kategória - nyújthatták be pályaműveiket. A beérkezett pályaművek üzenetükben, tartalmukban és megjelenésükben, valamint szellemiségükben Örkény István munkásságához köthetők és valamilyen egyéni értelmezést adnak a groteszk fogalmának.

A pályázatra beérkezett csaknem 200 műből a 4 tagú zsűri válogatta ki a legjobb és legérdekesebb alkotásokat. A rövidfilm kategória zsűri elnöke Szabó István filmrendező, a fotó kategória zsűri elnöke Oravecz István fotografikus, a grafika kategória zsűri elnöke Molnár Gyula egyetemi professzor, a vegyes kategória zsűri elnöke Dóka Tibor Gyula, a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója volt. A kiállítást dr. Szepes Hédi rendezte.

A kiállítás keretében bemutatásra kerül a Moholy Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika szak BA végzős hallgatóinak projektje is, amely egy elképzelt Örkény fesztivál vizuális kommunikációját reprezentálja. Ezen kívül megtekinthető egy 14 tablóból álló fotókiállítás, amely Örkény Istvánt ábrázolja családja és kortársai körében.


Fotó: -a-
Lap tetejére