RSS Feed

Paprikás Ízek Fesztiválja

Mix - 2012. 05. 19. 13:42:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Paprikás Ízek Fesztiválja

A paprika színes és különleges ízeit és a benne rejlő lehetőségeket hivatott bemutatni a Székesfehérvár szívében megrendezendő Paprikás Ízek Fesztiválja 2012. május 26-a és 28-a között, hiszen ez az egyszerű zöldség a lehetőségek egész sorát hordozza magában és nem csak a gasztronómia területén.

Számtalan formája nem csak a főzés örömét és a Magyar tradíciók újjáélesztését szolgálja, de akár még kozmetikai termékekben itt találkozhatunk vele. Ezeket a paprikás különlegességeket gyűjti csokorba a fesztivál és egy egész sor színes és érdekes programmal egészíti ki a három nap kínálatát. 

A fesztivál fontos küldetése a paprikás ízeken kívül az is, hogy a helyi termelő közösségek megismertetésével támogassa az őstermelők bemutatkozását, így a látogatók számára garantált a zamatos gyümölcsök, a friss zöldségek és az elemien házias ízek megismerése is, amelyekről a Fejér Termékek kiállítói gondoskodnak.

A szervezők gondoltak az eltérő témák iránt érdeklődőkre is, ezért a programokat a három napon, a három fő téma köré csoportosították, így az első nap a gasztronómia jegyében telik, a második a családdal érkezők örömére gyerekprogramokkal várja a látogatókat, végül a harmadik nap a tudatosabb életmódra sarkallja a fesztiválra érkezőket. A családi napon a már a rádiókban is nagyon népszerű Földlakó dal is hallható lesz a Hahó együttestől, és Bedes Sári dalai is szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt, a zöld napon pedig a helyi Eleven Hold és a környezettudatosságáról is mert K2 zenekar, ami a nagyon kedvelt Kaukázus zenekar utódja színesíti a fesztivál programját.

Összegezve tehát egy kiváló hosszúhétvége receptje, kicsiknek és nagyoknak a következő:
Hozzávalók: szép környezet, nyüzsgés-pezsgés, gasztronómiai élvezetek, jó hangulat, új és klasszikus ízek, ajándékok, workshopok és koncertek.

A gondosan összeválogatott alapanyagokat Bálint Antónia és Bűdi Szilárd a fesztivál házigazdái dolgozzák össze, mi pedig kóstoljunk bele együtt az így kapott székesfehérvári Paprikás Ízek Fesztiváljába!  


További információ: www.paprikasizekfesztivalja.hu

Fotó: -a-
Lap tetejére