RSS Feed

Fogyasztói Világnap

MTI - 2012. 03. 15. 8:27:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai országszerte több helyszínen is várják az érdeklődő fogyasztókat, vállalkozókat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódó rendezvényeiken március 20-ig - közölte a hatóság honlapján.

A Fogyasztók Világnapját 1983 óta ünneplik meg világszerte március 15-én annak emlékére, hogy John F. Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot: a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez.
    
A fogyasztóvédelmi hatóság tájékoztatása szerint a rendezvényeiken lehetőség lesz szakmai tanácsadás igénybevételére, a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár programmal való megismerkedésre.
    
A Fogyasztók Világnapja alkalmából a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) csatlakozik a Fogyasztók Világszervezete (CI) által meghirdetett világméretű kampányhoz, és felmérik országos szinten a magyar fogyasztók pénzügyi szolgáltatásokkal, bankváltással kapcsolatos tapasztalatait. 
    
A szervezet szerint a beérkezett válaszok alapján kiderül, hogy Magyarországon milyen a pénzügyi szolgáltatások megítélése, és melyek azok a területek, amelyek javításra szorulnak.

Lap tetejére