RSS Feed

Húszmilliárdot kapnak az önkormányzatok

mti - 2011. 12. 22. 12:22:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Húszmilliárdot kapnak az önkormányzatok

Húszmilliárd forintos többlettámogatást kapnak még az idén az önkormányzatok - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Részletek nem derültek iki, hogy például Pécs (képünkön), Esztergom vagy Hódmezővásárhely mennyit kap.

Tállai András a kormány döntését ismertetve elmondta: a 20,4 milliárd forint többletpénzt a költségvetés önkormányzati fejezetén belüli maradványokból fizetik ki, vagyis azt nem hiánycsökkentésre, hanem a helyhatóságok gazdálkodásának támogatására fordítják. A kabinet így sok nehéz helyzetbe került önkormányzaton segít, és hozzájárul több nagyváros uniós fejlesztési kötelezettségvállalásához - tette hozzá.

Fejlesztések támogatására 8,5 milliárd forintot biztosít a kabinet 17 önkormányzatnak, az óriási mértékű adósság miatt rövid lejáratú hitelek törlesztésének támogatására pedig hétmilliárdot. Utóbbiban 403 helyhatóság részesül. További négymilliárd forintot osztanak szét több mint 1.200 olyan önkormányzat között, amelynek települése társadalmi, gazdasági, infrastrukturális szempontból elmaradottabb, a munkanélküliek száma az országos átlagot meghaladó - részletezte.
    

A maradék pénzt, 858 millió forintot szociális alapú tűzifavásárlásra használhatja fel 456 önkormányzat - tájékoztatott az államtitkár.


Fotó: - EKF -
Lap tetejére