RSS Feed

Yanni új lemezén Malek Miklós is dolgozott

M. A. - 2011. 09. 18. 16:21:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Yanni új lemezén Malek Miklós is dolgozott

Truth of Touch címmel megjelent a népszerű görög muzsikus, Yanni legújabb albuma. A zeneszerző és billentyűs Yanni igazi „globális fenomén”, zenéje megérinti az embereket Athéntól New York-ig, Chicagótól Agráig, idei koncertturnéja pedig Budapestet is érintette.

A harmincöt platina- illetve aranylemezes, s mintegy húszmillió eladott CD-vel rendelkező énekes szeptember 16-án a SYMA Csarnokban lépett fel. Legújabb lemeze, melyet a producer és szövegíró Ric Wake-kel közösen készített, régóta várt stúdióalbum, hiszen utoljára 2003-ban jelentkezett önálló nagylemezzel a művész.

 

A CD valamennyi száma vadonatúj, eredeti hangszeres kompozíció, friss és újszerű, ugyanakkor igazi "Yanni-s" hangzásokra épül. A kiadvány egy bónusz DVD-t is tartalmaz, mely egy világkörüli koncertturné legszebb pillanatait őrzi, köztük egy, a pekingi Tiltott Városban rögzített részletet, valamint az indiai Tádzs Mahalnál és az athéni Akropoliszon felvett exkluzív anyagokat.

 

Yanni egyik kedvencének nevezte az új CD-t. A lemezen Malek Miklóssal közösen írt dalok is helyet kaptak.

 

"Ric Wake, amerikai producer barátom hívott fel azzal, hogy nincs-e kedvem Yannival közös dalokat komponálni az új lemezére. Egyrészt azért esett rám a választás, mert már két éve is dolgoztunk együtt - akkor két közös dalt írtunk - másrészt nem áll messze tőlem a New Age zenei irányzat, amit Yanni játszik. Emellett megvan bennem a világzenei hozzáállás, minőség, ami abból is fakad, hogy Keletről jöttem és Nyugaton élek" - nyilatkozta az X-Faktor mentora.


Fotó: -a-
Lap tetejére