RSS Feed

Emberkereskedőket fogtak el itthon és Svájcban

FH - 2010. 06. 09. 18:10:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Emberkereskedőket füleltek le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberei és a svájci hatóságok kedden. A gyanú szerint a társaság tagjai zömében magyarokat szállítottak Svájcba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

 Az NNI egy férfi és egy nő ellen indított eljárást, míg Svájcban hat magyart helyezett előzetes letartóztatásba a zürichi ügyészség.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem és kerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 37 éves sarkadi férfi és egy 45 éves budapesti nő ellen. Őket azután fogták el, hogy felmerült a gyanú mind a svájci mind a magyar hatóságok részéről, hogy az elkövetők Magyarországról 19 és 33 év közötti, többségben magyar állampolgárokat szállítanak ki Svájcba, és ott utcai prostitúcióra kényszerítik őket.

Az NNI, a Berni Szövetségi Állami Rendőrség, valamint Zürich Kanton rendőrsége előzetes adatgyűjtés után kedden összehangolt akciót tartott Svájcban és Magyarországon is, hogy elkapják a gyanúsítottakat. Ezalatt a svájci rendőrök Zürichben több helyszínen 14 embert - köztük 13 magyart - fogtak el. Az NNI nyomozói - a budapesti és a Békés megyei akciósokkal együtt - ugyanebben az időpontban csaptak le az említett férfire, illetve nőre.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezte a Magyarországon elfogott két gyanúsított előzetes letartóztatását, eközben Svájcban hat magyart helyezett előzetes letartóztatásba a zürichi ügyészség.
Lap tetejére