RSS Feed

Léderert kiütötte a hokis bunyó (nézze meg a videót)

M. A./ SportKlub - 2010. 02. 09. 13:51:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Léderert kiütötte a hokis bunyó (nézze meg a videót)

A február 2-i SAPA Fehérvár AV 19 - HK Acroni Jesenice jégkorong-mérkőzésen kitört verekedés közvetítése kapcsán az IKO Kábeltévé és az RTL Klub meghozta döntését: Léderer Ákos kommentátort három hónapra eltiltották a képernyős munkától.

Az osztrák jégkorong bajnokság 50. fordulójában az Alba Volán először lépett jégre az EBEL-ben hazai pályán azóta, hogy az Olimpija Ljubljana legyőzésével biztosította helyét a rájátszásban, így a sereghajtó HK Jesenice elleni meccse igazi ünnepnek indult. A vendégek azonban nem így gondolták. Sok ütközéssel és szabálytalansággal játszottak, amivel sikerült megzavarniuk a fehérváriakat. Gasper Susanjnak kiprovokált egy bunyót Nagy Gergőnél (alaposan püfölték egymást, miközben még játékban volt a korong), és a kettős kiállításból (egyikük sem jöhetett már vissza) a vendégek jöttek ki jobban. A mérkőzést így is a fehérváriak nyerték 4-3-ra.
 

 


A hokiban nem újdonság a bunyó, többnyire a meccsek része, ahogy a kommentátor is. Ennél a mérkőzésnél a SportKlub munkatársa, Léderer Ákos ült a mikrofon mögött. A fiatal sportriporter minősíthetetlen stílusban közvetítette a botrányos eseményeket. Önmagáról és független, objektív munkájáról megfeledkezve buzdította a magyar játékost további tettlegességre. Az IKO Kábeltévé és az RTL Klub vezetősége szerint elfogadhatatlan, hogy egy sportközvetítés során egy riporter oly mértékben elragadtassa magát, hogy az már az objektivitás rovására menjen.
- "A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket" - véli a két csatorna vezetősége.

 

Léderer Ákost az RTL Klub és a SportKlub három hónapra eltiltja a képernyős munkától.


Fotó: - a -
Lap tetejére