RSS Feed

Elesett a pápa a misén - videóval

FH - 2009. 12. 25. 10:02:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy 25 éves olasz-svájci állampolgárságú nő, Susanna Maiolo lökte fel XVI. Benedek pápát a karácsonyi misén csütörtök este - közölte a Szentszék sajtóirodája péntek délelőtt. Azt írják: a nőnek a biztonsági intézkedések ellenére sikerült elérnie a Szentatyát, aki elvesztette egyensúlyát és elcsúszott.

A hivatalos közlemény szerint Roger Etchegaray francia bíboros is elesett, őt combnyaktöréssel szállították kórházba.

A Szentszék azt közölte: az eset után a pápa gyorsan fel tudott kelni és folytatta az ünnepélyes bevonulást, az ünnepség pedig rendben zajlott. A 87 éves Etchegaray bíborost kórházba szállították. Megfigyelésre kórházba szállították XVI. Benedek támadóját is.

A hivatalos közlemény szerint egyébként Susanna Maiolo fegyvertelen volt, és elismerte, hogy mentális állapota miatt orvosi kezelésre szorul.

XVI. Benedeket csütörtökön lökte fel egy nő, amikor a katolikus egyházfő belépett a Szent Péter Bazilikába hogy megtartsa a karácsonyi misét. A helyi tévécsatornák által bemutatott videofelvételen látszik, amint a piros felsőt viselő nő átugorja a biztonsági kordont és odarohan a 82 éves pápához. A tumultusban a katolikus egyházfő támadója és többen is a földre esnek. A nő később azt mondta, hogy csak meg akarta ölelni a pápát.
Lap tetejére