RSS Feed

Karácsonyi "Sic Transit" koncert Esztergomban

E. Várkonyi Péter - 2009. 12. 15. 8:37:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Esztergomban a Széchenyi téren adott karácsony előtt koncertet a kitartó közönség számára, a Sic Transit rockzenekar. De kik is ők?

A többnyire értelmiségi "őrült" 40-esekből álló rockbanda tagjai egész embert igénylő polgári foglalkozásuk mellett, egyenként, jogász, iskolaigazgató, angoltanár, vám-munkatárs, énekkarvezető alkotnak együttest, koncerteznek. Névválasztásuk a latin mondásból fakad, "sic transit gloria mundi" avagy így múlik el a világ dicsősége. Üstökösként törnek előre, optimistán. Csak saját szerzeményű dalokat játszanak, melyek értelmes szövegvilággal rendelkeznek. Újabban népdalokat is feldolgoznak rock változatban. Készülőben van a 12 népdalt tartalmazó cédéjük.

A közelmúltban egy amerikai lemezkiadó cég figyelt fel a zenekar munkásságára, és megjelentette a Rock4Life válogatás cd-n a "Sáskajárás" Sic Transit dalt. Legnagyobb fellépésük ebben az évben, mely a zenekar missziós tevékenységét is jellemzi, a Syma csarnokbeli fellépés volt.

Zeffer András meghívásából, a "Rockzenészek a rákbetegekért" monstre segélykoncerten, egyedüliként az országból a vidéki zenekarok közül együtt nyomták a rockot az élő rocklegendákkal.
Médiában való szereplések, valamint a koncertezéseknek köszönhetően egyre népszerűbbek már nem csak szűkebb hazájukban Komárom-Esztergom megyében, hanem országszerte is.

"Magyarországért" elnevezéssel koncertsorozatot terveznek, azok részére, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak egy színvonalas rockkoncert belépőjegyéért, alkalmanként ingyenes a fellépésük, hogy a zene mindenkihez eljusson. A fellépésre megkért zenekarok, akárcsak az Edda, a Lord, a Mobilmánia, Nagy Feró üdvözölték az ötletet, és még a Parlamentből is kaptak bíztatást.

Róluk  többet lehet megtudni a zenekar honlapján, a  www.sictransit.hu  web oldalon, ahol többek között belehallgathatunk a Sic Transit dalaiba, megismerkedhetünk a csapat  múltjával, jelenével, jövőbeni terveivel, illetve megtekinthetjük média szerepléseiket.


Fotó: E. Várkonyi Péter
Lap tetejére