RSS Feed

Overdose visszatért az alagi tréningpályára

Malina Adrienn - 2009. 12. 13. 15:24:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa az alagi tréningpályán tartott mai bemutatón elmondta, hogy noha a ló trénere, Ribárszky Sándor németországi pályafutást tervez, a Nemzeti Lóverseny Kft-vel közösen keresik, és meg is fogják találni annak a módját, hogy a jövőben a megszokott körülmények között készülhessen a versenyekre a magyar csodaparipa.

Újra hazai terepen poroszkált a még mindig betegeskedő Overdose. A helyszín: Alag. Az időpont: 2009. december 8. - kora délután. A szakadó eső ellenére is sokan figyeltük a paripát, akinek társaságában már megjelent a korábban a román börtönök "vendégszeretetét" élvező tulajdonosa, Mikóczy Zoltán is. - Mindent elkövetek, hogy tisztára mossam a nevemet, illetve hogy a szépen gyógyuló, immár 5 millió eurót érő versenylovam a legjobb formában, magyar színekben állhasson rajthoz tavasszal - mondta. - Jelenlegi állapota a lehető legjobban, sőt egy kicsit még jobban is áll, mint ahogy azt tervezni lehetett. Overdose-nak egy valamire van most nagy szüksége az pedig a nyugalom. Versenyre van teremtve, és nem arra, hogy vakuk és kamerák kereszttüzébe pózoljon. Mindent ért, és mindent megérez, ezért is kell vele óvatosan bánni - tette hozzá Mikóczy Zoltán.

 

Overdose tulajdonosa elmondta, hogy noha a ló trénere, Ribárszky Sándor németországi pályafutást tervez, a Nemzeti Lóverseny Kft-vel közösen keresik, és meg is fogják találni a módját annak, hogy a a megszokott körülmények között, Alagon készülhessen az újabb megmérettetésekre. Az elképzelések között szerepel, hogy esetleg szlovák tréner jöjjön Alagra, de az is, hogy Overdose-t utaztassák a felkészülés bizonyos időszakaiban Németországba. Ez utóbbi megoldással kapcsolatban elhangzott: az esetleges németországi utazások csak magyar licenccel bejegyzett magyar tréner kíséretében képzelhetők el. - Nem szerencsés, ha az utaztatással nehezítjük a ló helyzetét, miközben minden lépésére ennyire vigyázunk. A lehető legjobb döntést akarjuk meghozni - mondta Mikóczy.

 

A franciaországi és angliai gyógykezelésről Alagra visszatért versenylóval kapcsolatban Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft igazgatója úgy fogalmazott: minden létező segítséget megadnak a jövőben is ahhoz, hogy Overdose teljes nyugalomban kezdje újra az alapozást, majd az éves versenynaptár ismeretében lehetőleg már tavasszal a versenyzést.

 

- Sok múlik a következő, januári patkoláson, mert a lónak szinte újra meg kell tanulnia járni. Csak a következő futam után tudjuk megmondani, hogy milyen állapotban van, hiszen akkor fogjuk látni, mire képes a versenyen. Overdose pontosan érzi, hogy mikor kell a toppon lenni, úgyhogy bízunk benne - fűzte hozzá Vajtó Lajos.

 

Overdose-t, amikor kivezették a felújított istállójából, a tülekedő újságírók és a villogó vakuk sem zavarták abban, hogy néhány nyugodt kört tegyen megszokott környezetében. Ezt a felhajtást még élvezte is, szemével pontosan követte a történéseket, és láthatóan őt nem zavarta a szüntelenül zuhogó eső.


Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére