RSS Feed

Szociális bérlakás lesz a Móricz Zsigmond körtér

FH - 2009. 10. 18. 12:11:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rendhagyó akcióval készül több civil szervezet, hogy felhívja a figyelmet: elfogadhatatlan, hogy a főváros XI. kerületében hajléktalanmentes zónákat alakítanak ki. Ezért vasárnap jelképesen szociális bérlakásnak rendezik be a Móricz Zsigmond körteret, szerintük ugyanis a lakhatás biztosítása lehet a megoldás a hajléktalanság felszámolására.

Városszerte megfigyelhető a közterületen élő hajléktalanok kirekesztése, folyamatos zaklatása - mondta a vasárnapi akció egyik szervezője, a Város mindenkié csoport aktivistája. Udvarhelyi Tessza szerint ugyanakkor egy demokratikus, civilizált jogállamban elfogadhatatlan az, ami Újbudán történt: Molnár Gyula polgármester az Új rend Újbudán programban 15 hajléktalanmentes zóna kialakítását hirdette meg. Nyár óta a hajléktalanok tapasztalják is a hatását - elküldik őket a közterület-felügyelők, illetve a Máltai Szeretetszolgálat kihelyezett állomását is távolabb vitették a Móricz Zsigmond körtérről, az egyik ilyen hajléktalanmentes zónából.

A civilek most egy rendhagyó akcióval tiltakoznak az intézkedés ellen. A Móricz Zsigmond körteret egy szociális bérlakássá rendezik be, Molnár Gyula alteregója pedig - egyébként egy hajléktalan aktivista - jelképesen átadja a lakás kulcsát egy fedél nélkül élő párnak. Udvarhelyi Tessza szerint ugyanis szociális bérlakások kialakításával, illetve az elhelyezés nélküli kilakoltatások beszüntetésével lehetne a problémát kezelni. Erről korábban már nyílt levelet is küldtek Molnár Gyulának.
Lap tetejére