RSS Feed

Profi kórházi ágyakat adományoztak

Petre Anett - 2008. 12. 11. 18:03:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A budapesti Péterfy Kórház ötven professzionális betegágyat kapott Bajzát Olivér, a Politeon Alapítvány elnöke, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közreműködésének köszönhető adományból. Az ágyakat ma adták át az intézménynek ünnepélyes keretek között.

A Péterfy utcai kórház 1634 ágya közül 924 aktív, 710 pedig krónikus, rehabilitációs ágy. Ez utóbbiból 300 a traumatológiai ellátásban kap szerepet. Több közülük több évtizede szolgálja a gyógyítást.

Sásdi Antal, az intézmény orvosigazgatója nagy örömének adott hangot az adomány kapcsán. Mint elmondta, a betegek gyógyulását az is nagymértékben befolyásolja, hogy milyen ágyon fekszenek, továbbá az ellátó személyzet munkáját, az ápolást is megkönnyítik a 3-5 év élettartalmú, professzionális fekvőhelyek. Az egybegyűltekkel azt sz információt is megosztotta, hogy már három ágyat már be is üzemeltettek. Mindössze a csatlakozót kellett kicserélni az érintésvédelmi szabályzatnak megfelelően. A dolgozók pedig csodájára járnak az ajándéknak. Az adományt három osztály között osztották el: a belgyógyászat, az onkológia és a sebészet kaptott belőle, tette hozzá.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője az eseményt ekképp kommentálta: - Ünnepi alkalom a mai nap. Minden támogatás, segítségnyújtás sokat jelent. Ez az első alkalom, hogy fővárosi kórház ágyat kapott, és külön öröm, hogy egy ilyen kezdeményezés a mi segítségünkkel valósulhatott meg. Nemrég jöttem haza Kubából, és nagyon örülnék neki, ha a hazai egészségügy elérné az ottani szintet.
Szervezetünk hat évvel ezelőtt már felajánlotta, hogy nagy értékű, mozgatható kórházi ágyakat hoz be az országba az egészségügyi ellátás fejlesztésére. Akkor a szállítási költségek fedezete jelentett problémát. Most külön öröm, hogy a szállítási költségek teljes fedezetét magára vállalta a sanofi-aventis/Chinoin.

A program kedvezményezett kórházainak listája

Péterfy Sándor utcai Kórház (Budapest)
Uzsoki Kórház (Budapest)
Korányi Kórház (Budapest)
Jahn Ferenc Délpesti Kórház (Budapest)
Állami Egészségügyi Központ (Budapest)
Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr)
Megyei Csolnoki Ferenc Kórház (Veszprém)
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (Miskolc)
Jósa András Megyei Kórház (Nyíregyháza)
Ceglédi Kórház (Cegléd)
Békés Megyei Képviselőtestület Pándy Kálmán Kórháza (Gyula)


Fotó: Papp Mónika
Lap tetejére