RSS Feed

Férfi röplabda Eb-selejtező - Sima magyar siker Georgiában

mti - 2022. 08. 06. 17:03:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Férfi röplabda Eb-selejtező - Sima magyar siker Georgiában

A magyar férfi röplabda-válogatott simán, három szettben nyert szombaton Georgia otthonában az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki a jövő őszi kontinenstornára.

 Koch Róbert egy-egy győzelemmel és vereséggel, négy ponttal álló válogatottja jövő héten kétszer is összecsap a szlovákokkal: szerdán Nyitrán, szombaton pedig Budapesten találkozik a két csapat.
     A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki a jövő őszi kontinenstornára.

    Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 2. forduló:
Georgia-Magyarország 0-3 (-12, -17, -13)
----------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Ckolaria 8, illetve Pesti 15, Gergye 11

    A magyar együttes (34. az európai ranglistán) a spanyolok elleni szerdai bravúros pontszerzés után önbizalommal telve utazhatott a csoport leggyengébb tagjának, Georgia válogatottjának (37.) otthonába. A találkozó előtt ugyanakkor a játékosok és a szövetségi kapitány is arra figyelmeztetett, hogy nem szabad lebecsülni a riválist.
    A válogatottból családi okok miatt ezúttal is hiányzott a csapatkapitány Szabó Alpár, míg Koch a három nappal ezelőtti összecsapáshoz képest két helyen változtatott a kezdőjén: bekerült a feladó Keen Cameron és a sérülése után visszatérő ütő, Gergye Roland.
    A magyar szövetség beszámolója szerint az első pár perc magyar szempontból döcögősen indult, de Horváth Kristóf blokkjaival, valamint Keen nyitásaival 13-5-nél már megnyugtató volt a vendégelőny. A georgiaiak a folytatásban sem tudtak újítani, így a magyarok simán kerültek előnybe.
    A folytatásra sem változott a játék képe, a magyarok továbbra is stabilan fogadtak, ebből pedig Keen vezetésével jól szervezték a támadásaikat. Gergye mellett Pesti Marcell és Gacs Dániel is remek hatékonysággal támadott, így bár - főleg nyitásban - több hiba csúszott a vendégek játékába, mint korábban, semmi nem veszélyeztette az újabb magyar részsikert.
    A harmadik felvonásban is egyértelmű volt a Koch-csapat fölénye: továbbra is jobban nyitott, hatékonyabban támadott és eredményesebben blokkolt, mint ellenfele, így a papírformának megfelelő könnyed győzelemmel szerezte meg mindhárom pontot.
    A mindössze 67 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Pesti volt 15 ponttal.


Fotó: hunvolley.hu
Lap tetejére