RSS Feed

Glastonbury fesztivál - Paul vendégei

hvg.hu - 2022. 06. 27. 17:15:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Glastonbury fesztivál - Paul vendégei

Dave Grohl visszatért a színpadra, ráadásul Paul McCartney és Bruce Springsteen társaságában. A Foo Fighters alapítója a Glastonbury Fesztivál közönségét lepte meg.Boldog születésnapot, Paul, még további 80 évet– köszöntötte a születésnapját június 18-án ünneplő zenésztársát Springsteen.

Ritka zenetörténelmi pillanatnak voltak tanúi a nézők a Glastonbury fesztivál szombati napján, Paul McCartney a Nirvana korábbi dobosával, a Foo Fighters frontemberével, Dave Grohllal, és Bruce Springsteennel is előadott néhány számot, majd hárman együtt is eljátszottak egy dalt – derül ki a BBC beszámolójából.

A ritka pillanatok a Beatles egykori basszusgitárosának koncertje alatt jöttek létre. McCartney először Dave Grohlt hívta meg két számra vendégszerepelni.

Mivel a Foo Fighters nem játszik az idei Glastonburyn, a zenekar frontemberének ez volt az egyetlen fellépése a fesztiválon. A I Saw Her Standing There és a Band on the Run című számokat adták elő közösen. Grohl egyébként először állt színpadon zenekarának egykori dobosa, Taylor Hawkins halála óta.

A két dal után McCartney a közönséghez fordult.

Van még egy meglepetésünk Amerika keleti partjáról, ő Mr. Bruce Springsteen.– mondta.
A két legenda ezután közösen játszotta el a Glory Days-t, és az I Wanna Be Your Man-t.

Boldog születésnapot, Paul, még további 80 évet– köszöntötte a születésnapját június 18-án ünneplő zenésztársát Springsteen.

McCartney egy rekordot is megdöntött, nála idősebb sztár még nem lépett fel headlinerként a Glastonbury Pyramid színpadán.

A koncert végén mindhárman egyszerre voltak a színpadon, hogy még inkább történelmi legyen az este. A zenészek a The Endet játszották el.


Fotó: -a-
Lap tetejére