RSS Feed

Fatemplom Fesztivál Magyarföldön

Naszály György-Szegő Hanna - 2022. 06. 24. 17:20:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fatemplom Fesztivál Magyarföldön

Július 8-10.között rendezik meg a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön. Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a Fatemplom Ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltják egymást.

Évről évre egyre többen érkeznek Magyarföldre, a fesztivál törzsvendégei már jó előre beírják a naptárukba az időpontot. A hármas határ térségének különleges atmoszférájú eseményét a szabadtéri koncertek, az irodalmi műsorok és a szakrális előadások teszik igazán egyedivé. Lesz jazz, népzene, énekelt vers és irodalom is. Olyan fellépők lépnek fel Magyarföldön – többek között –, mint a Csík Zenekar, a Romungro, a Takáts Eszter Duó, a Petruska, a Paso és a Kaláka. 
A zenei kínálat mellett három különleges kiállítás lesz látható a három nap alatt: a Fatemplomban Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel fotóit, a Pajtában  A szakralitás misztériuma című kiállítást, és a Halmos Béla emlékkoncert kísérőprogramjaként „Béla bácsiról” szóló tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők. 
 A vasárnapi programot hagyományos módon ökumenikus istentisztelet zárja, amelyen a fesztivál művészei is részt vesznek. Szolgálattevő lelkészek: Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel, Fekete Károly református püspök, Laborczi Géza evangélikus lelkész
A fesztivál házigazdái: Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel

További információk, részletes program: https://fatemplomfesztival.hu


Fotó: szeretunkzala.hu
Lap tetejére