RSS Feed

Vívó vk - A férfi és női kardcsapat is hetedik lett

mti - 2022. 01. 17. 17:38:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vívó vk - A férfi és női kardcsapat is hetedik lett

A férfi és női csapat is hetedik lett hétfőn a kardozók Tbilisziben rendezett világkupaversenyén. A magyar szövetség beszámolója szerint a Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Péch Miklós, Szatmári András összeállítású férfi együttes a nyolcaddöntőben Hongkong legjobbjait győzte le könnyedén, majd a negyeddöntőben nyolc tussal kikapott az oroszoktól.

A helyosztókon a magyarok előbb annak ellenére alulmaradtak 45-41-re az egyiptomiakkal szemben, hogy Iliász Nikolász a hetedik asszóban hatalmas bravúrral 17-1-et vívott. Az utolsó mérkőzést a franciák ellen kéttusos különbséggel nyerte az olimpiai bronzérmes magyar csapat.
    A női válogatott - Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban - a 16-os táblán Azerbajdzsán felett diadalmaskodott két tussal, a negyeddöntőben azonban a világbajnok franciák megoldhatatlan akadály elé állították a magyarokat (37-45), akik a helyosztón előbb kikaptak a spanyoloktól (43-45), majd szoros küzdelemben legyőzték a lengyeleket (45-44).
    A vasárnapi egyéni versenyben a világbajnok Szatmári András legjobb magyarként a negyeddöntőig menetelt, és lett hatodik.


Fotó: estiujsag.hu
Lap tetejére