RSS Feed

Háromszor kellett ezt a meccset megnyernünk

24.hu - 2022. 01. 17. 11:36:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Háromszor kellett ezt a meccset megnyernünk

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a budapesti MVM Dome-ban. „Ezúttal sokkal jobban éreztük magunkat, elmondtuk a srácoknak, hogy az első meccsnél rajtunk, edzőkön is volt teher. Most jóval nyugodtabbak voltunk, éreztük, hogy ebből győzelem lesz” – nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány.

Háromszor kellett ezt a meccset megnyernünk, mert mindig belehibáztunk és a szívünk elvitt minket.

Mégis azt gondolom, ár szoros meccs volt, ezúttal jóval könnyebben játszottak a srácok, főleg a fiatalok, akik nehezen viselték az első mérkőzés kudarcát.”

Máthé Dominik a győztes gól szerzője nagyon boldogan nyilatkozott.

„Köszönöm a csapattársaknak, akik bíztak bennem. Talán egy ilyen meccs kellett nekünk, hogy megérkezzünk az Európa-bajnokságra.

Ilyen szurkolás csak Magyarországon van, boldog vagyok, hogy magyar lehetek.

Szita Zoltán úgy fogalmazott, nehezen élte meg a hajrát, de hál’ Istennek jól végződött.

„Többé-kevésbé betartottuk a taktikát, nem vagyunk csúcsformában, de jó úton haladunk. A második félidő közepén háromgólos előnynél kellett volna okosabban játszanunk. Még az Eb elején járunk, még sok van bennünk, megyünk előre. Kedden egy nehéz csapat, Izland vár ránk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk.”

A magyarok csütörtökön 31-28-ra kikaptak Hollandiától, kedden 18 órától pedig Izland ellen zárják a B csoport küzdelmeit. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

Fotó: -a-
Lap tetejére