RSS Feed

Bundesliga: csak két Spree-parti klub

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 16. 12:54:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bundesliga: csak két Spree-parti klub

Az első osztályú német labdarúgó bajnokság másfél tucat teamje között, csupán két fővárosi klub van. A sikeresebb „keleti” 1. FC Union Berlin az aktuális szezon 165. rangadóján a TSG Hoffenheim legényeivel randevúzik majd e hétvégén.

A Bundesliga tabella hetedik helyén tanyázó Union Berlin a 18. játéknapon döntetlent ért el a Bayer Leverkusen ellen (2:2). Pedig teljesítményük, szorgalmuk alapján akár győzhettek is volna. Keményebb dió lesz a hétvégén a Hoffenheim! Egyrészt legutóbb 3:1-re gatyázták el az Augsburgot. Másrészt a germán toplista harmadik placcán várják a január derekán esedékes Spree-parti gurigázást! A másik fővárosi labdarúgó egyesület idegenben idegeskedhet, hogy ne zuhanjon még lejjebb a tabellán!

A Bundesliga a 19. játéknapján Wolfsburg kontra Hertha meccsre kerül sor. A 2022-es szezon első foci hétvégéjén ez utóbbi (nyugat-)berlini gárda – Dárdai Pál korábbi klubja – odahaza kapott ki az 1. FC Köln együttesétől (1:3). Szerencsére csak pár százan voltak a „nézőmentes” Olympiastadionban múlt vasárnap. Az 1936-os ötkarikás nemzetközi viadal helyszínén, fagypont körüli, szeles időben szenvedtek viharos vereséget Tayfun Korkut focistái. Dárdai – török gyökerű – vezetőedző utódja sem tudott csodát tenni. Így a Hertha BSC a tabella 13. helyén várja, hogy legközelebb az autógyári csapattal cicázzon, netán győzzön! Mint emlékezetes a VfL Wolfsburg is kikapott legutóbb a  bochumi stoplis brigádtól (1:0).

Fotó: -a-
Lap tetejére