RSS Feed

Szlovén, dán, holland diadal

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 15. 17:48:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szlovén, dán, holland diadal

Csütörtöktől Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony és Kassa is benépesültek a 2022-es kézis Eb drukkereivel. A kontinens torna nyitó napján Szlovénia kontra Észak-Macedónia 27:25. A dánok pedig az A-csoport harmadik balkáni brigádját, a montenegrói teamet darálták be (30:21).

A magyar főváros ultramodern arénájában is január 13-án este fújt sípjába a bíró! Behúzott pocakkal, arcmaszkkal mintegy 20 ezer szurkoló fért el az MVM Dome lelátóin... A holland monarchiából is érkeztek koronoavírus-járvány elleni szérummal és kézilabda szeretettel beoltott drukkerek. Magyarország kontra Hollandia 28:31. Lékai Máté nyolc hálórezegtetéssel volt a legsikeresebb játékosunk! Mint emlékezetes még a portugál és ízlandi teammel kerültünk egy csoportba! Előbbiekkel január 16-án, az észak-európai matadorokkal pedig jövő kedden csapunk össze. 

A február küszöbéig tartó, magyar-szlovák rendezésű 15. férfi kontinens torna nyitányakor Szerbia – Ukrajna 31:23. Szintén Szegeden a francia fiúk 27:22-re verték a horvát kézilabdásokat. A két tucat csapat egyik legjobbikának korábbi  német frontembere, Bob Hanning jelezte,  hogy nem csak a legutóbbi Európa bajnokok esélyesek a hó végi diadalra. A spanyoloknak persze nagyon fekszik ez a gyors sportág! S a 2021-es világbajnok dánok sem felejtettek el cselezni! A labdarúgáshoz képest kisebb érdeklődésre és bevételre számotttartó sportág - így a Német Kézilabda Szövetség egykori elnök helyetteses (DHB-Vizepräsident) „Bob herceg” -  nyolc esztendő után mondott búcsút magas posztjának. Ám a szakma 2022-ben is figyel a véleményére.

Fotó: -a-
Lap tetejére