RSS Feed

Lebontják az Omega pozsonyi koncerthelyszínét

ujszo.com - 2022. 01. 16. 17:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lebontják az Omega pozsonyi koncerthelyszínét

Pozsonyban lebontják a Forradalmi Szakszervezeti Mozgalom egykori, 1967-1974 között épült székházát,amelyet a rendszerváltás után Istripolisra kereszteltek.Koncertezett itt többek között az Omega és Koncz Zsuzsa,Bródy János is. S itt forgatták a Vörös veréb című amerikai thriller néhány jelenetét is.

A rendszerváltás után nevezték át Istropolisra, s a következő években a szlovákiai és cseh előadóművészeken kívül számos magyarországi együttes és énekes is tartott koncertének adott otthont. Játszott ott az Omega, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Halász Judit, vagy a Benkó Dixieland Band. Legutóbb, s most már tudjuk, hogy ez volt az Istropolis hattyúdala, 2018-ban került a köztudatba, amikor az épület előtt forgatták a Vörös veréb amerikai thriller néhány jelenetét Jennifer Lawrence főszereplésével.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az Istropolis éveken át kihasználatlan, a belső felszerelése már nem felel meg a modern technikai és biztonsági előírásoknak. A városrésznek nem volt anyagi forrása a központ felújítására, ezért már néhány éve üresen állt. 2017-ben került az egész terület az Immocap társaság tulajdonába, amelynek az átépítés során tiszteletben kell tartani a területrendezési tervet, és be kell biztosítania, hogy az Istropolis helyén egyebek mellett rendezvényközpont is legyen. 

Fotó: ta3.com
Lap tetejére