RSS Feed

Magyar-holland kézilabdás randevú

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 12. 12:50:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyar-holland kézilabdás randevú

Perceken belül Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony és Kassa is benépesülnek a 2022-es kézis Eb drukkereivel. Csütörtökön a kontinens torna nyitó rangadójára figyelnek a sportág szerelmesei. A magyar főváros ultramodern arénájában január 13-án este fúj sípjába a bíró!

Behúzott pocakkal, arcmaszkkal mintegy 20 ezer drukker férne el az MVM Dome lelátóin... Szotyizni nem illik – tán a holland monarchiából is érkeznek koronoavírus-járvány elleni szérummal és kézilabda szeretettel beoltott drukkerek. Mint emlékezetes még a portugál és ízlandi teammel kerültünk egy csoportba! Előbbiekkel január 16-án, az észak-európai matadorokkal pedig jövő kedden csapunk össze. A február küszöbéig tartó, magyar-szlovák rendezésű 15. férfi kontinens torna nyyitányakor, a két tucat team egyik legjobbikának korábbi  német frontembere, Bob Hanning jelezte,  hogy nem csak a legutóbbi Európa bajnokok esélyesek a hó végi diadalra. 

A spanyoloknak persze nagyon fekszik ez a gyors sportág! S a 2021-es világbajnok dánok sem felejtettek el cselezni! A labdarúgáshoz képest kisebb érdeklődésre és bevételre számotttartó sportág - így a Német Kézilabda Szövetség egykori elnök helyetteses (DHB-Vizepräsident) „Bob herceg” -  nyolc esztendő után mondott búcsút magas posztjának. Ám a szakma 2022-ben is figyel a véleményére.


Fotó: -a-
Lap tetejére