RSS Feed

Szoboszlai a Mainz kapuját is bevette

24.hu - 2022. 01. 09. 12:29:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szoboszlai a Mainz kapuját is bevette

Az RB Leipzig meggyőző győzelemmel kezdte 2022-t: a mindhárom magyar játékosát kezdőként bevető lipcseiek hazai pályán verték 4-1-re a műtétje után lábadozó Szalai Ádámot nélkülöző, a 20. perctől emberhátrányban játszó Mainzot. A legértékesebb magyar játékos, Szoboszlai Dominik gólt lőtt és gólpasszt adott.

Bo Svenssonnal a Mainz először bent maradt a Bundesligában, az idén pedig már az európai kupaindulást érő helyért küzd. De miként alakította át a játékot a dán edző?
Előbb csapata 1-0-s vezetésénél, a 47. percben lőtt védhetetlenül a felső sarokba Nkunku passza után, majd nem sokkal később viszonozta az asszisztot csapattársának, akit remek ütemben ugratott ki.

Szoboszlai 87 percet töltött a pályán, Willi Orbán és Gulácsi Péter végigjátszották a mérkőzést. Szoboszlai a gólja és a gólpassza mellett 94 százalékos hatékonysággal passzolt a mérkőzés során, Orbán a három megnyert párharca mellett kettőt elveszített, volt egy tisztázása is, míg Gulácsi az egyetlen kapuját eltaláló lövésnél nem tudott menteni.

Fotó: -a-
Lap tetejére