RSS Feed

Szépségideált boncolgat a Kövér disznó

M. A. - 2022. 01. 05. 13:04:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szépségideált boncolgat a Kövér disznó

Már nem kell sokat várni a Broadway botránydarabjára, a Fat Pig január végén debütál a Karinthy Színház színpadán. Január 3-án hétfőn, Iványi Árpád vezetésével elkezdődtek a darab próbái is. Pásztor Tibor és Tóth Szilvia Lilla már az első alkalommal fergeteges párost alkotnak, mint Tom és Jeannie.

A FAT PIG (Kövér disznó) először kerül Magyarországon színpadra. Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából, és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadway-n, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték. Legutóbb pedig kortárs opera készült belőle, melyet most mutatnak be New Yorkban!

 

A hazai ősbemutatóként debütáló előadáshoz hamarosan egy teaser előzetes is készül, melyben a címszerepet alakító Balázs Andrea igazi femme fatale-ként jelenik meg, elcsavarva a férfiak fejét.

 

Tom, egy nagyvállalat feltörekvő munkatársa, egy véletlen folytán megismerkedik a szabad szájú, őrjítően vicces, ám molett alkatából kifolyólag az aktuális szépségideáltól meglehetősen eltérő Helennel. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogyan kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket és alaposan próbára teszik Tom hitét és lojalitását.

 

A darab mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel. Hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

 

A darab főszerepében Balázs Andrea színésznő újra együtt dolgozik Iványi Árpád rendezővel és Réti Barnabással, így a nagy sikerű Tortúra eredeti stábja ismét valami emlékezeteset alkot a színházrajongók örömére. Iványi Árpád és Réti Barnabás, a Budapest Playhouse vezetői a modern nemzetközi színvonalú színház stílusában álmodták meg a darabot.

 

Az előadást január 28-án mutatják be a Karinthy Színházban, amelyben Balázs Andrea mellett Pásztor Tibort, Réti Barnabást és Tóth Szilvia Lillát is láthatja a közönség.

 Fotó: -a-
Lap tetejére