RSS Feed

Új dal a Bonanza Banzai egykori zeneszerzőjétől

M. A. - 2021. 03. 01. 12:19:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Új dal a Bonanza Banzai egykori zeneszerzőjétől

Február végén jelent meg a volt sikerzenekar, a Bonanza Banzai egykori zeneszerzőjének, Hauber Zsoltnak és zenésztársának Pálfalvy Attilának, a Budapesti Operettszínház művészének legújabb közös szerzeménye, a Főnix. A dalhoz különleges videoklip is készült.

Hauber Zsolt egy éve indított videó sorozatot saját YouTube csatornáján, ahol eddigi pályafutása legnépszerűbb szerzeményeit játssza újra – számolt be róla a zene.hu. A legismertebb Bonanza Banzai slágereket Pálfalvy Attila, a Budapesti Operettszínház művésze énekli újra. Zsolt és Attila régóta együtt dolgoznak különböző zenei projekteken, első közös szerzeményük év elején jelent meg. Legújabb daluk, a Főnix február 28-án debütált, amihez klipet is forgattak.

 

„Úgy érzem, az életben minden pont akkor történik, amikor itt az ideje. Attilával több, mint egy évtizede ismerjük egymást, zenéltünk is együtt. A szorosabb alkotói együttműködésünket egyrészt a Hauber Zsolt újra játssza YouTube video-sorozatom és főként a Szívemben élsz dal megszületése és sikere kovácsolta össze. Így született meg az új szerzeményünk is” – mesélte a zeneszerző.

 

A Főnixről elárulta: „Egy szál orgonával készült a dal alapja, erre született meg a rendkívül inspiráló és erőt sugárzó dalszöveg, amely ismét közös munkánk gyümölcse Attilával. A folyamatosan építkező és a végére egy drámai nagyzenekarral és kórussal kiteljesedő dal mindkettőnk életéből merít és optimizmusunkat és erőnket sugározza.”

 

A Főnix-hez klip is készült, aminek Zsolt a rendezője, az operatőre és a vágója is. „A Főnix képi világát színpadra képzeltem el és ebben Attila nagy segítségemre volt. Valójában ő a Főnix klip producere, hiszen a gyönyörű színházi helyszínt, a világítás- és hang-felelősöket, a fantasztikusan tehetséges két táncos szereplőt, Szabó Dórát és Kárpát Attilát, a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének tagjait is ő kérte fel és szervezte meg. Jó érzés, hogy nem csak a dalainkban, hanem a klipekben is remekül együttműködünk. Maga a forgatás egy napot tett ki” – árulta el Hauber Zsolt, aki azt is hozzátette Attilával közel 15 éve ismerik már egymást, de közös daluk még sosem volt.

 

A közös alkotás tovább folytatódik, az év folyamán több Hauber – Pálfalvy szerzemény megjelenése van tervben. A Best 2 lemez májusra várható, valamint gőzerővel készülnek első közös koncertjükre is, ami – a tervek szerint - szeptember 3-án az Akvárium Klub KisHalljában lesz.

 

 

 


Fotó: Petró Adri
Lap tetejére