RSS Feed

A ráadásban harcolta ki a Budafok a győzelmet

NS - 2021. 02. 14. 12:39:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A ráadásban harcolta ki a Budafok a győzelmet

A Budafoki MTE fordulatos meccsen 3–2-re győzött a Bp. Honvéd vendégeként a labdarúgó NB I 21. fordulójában. Az újonc együttes ezzel ellépett a kieső helyről, ahová a kispesti csapat csúszott vissza.

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ
Bp. Honvéd–Budafok 2–3 (Gazdag 37., Bőle 40., ill. Kovács D., 28., Szendrei 51. – öngól, Ihrig-Farkas 90+2.)
SZÖVEGES PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁS ITT!
A cserejátékosok hozták a takarókat, a sapkákat, a kesztyűket, némelyiküknek csak a szeme látszott ki – persze nem lehetett csodálkozni az „óvintézkedéseken”, hiszen a hőmérő este nyolc óra körül már mínusz 7 Celsius-fokot mutatott, amely sok mindennek mondható, csak kellemesnek nem.
Szedték is a lábukat a játékosok, s bár a Honvéd birtokolta többet a labdát az elején, az első helyzet a vendégek előtt adódott, amikor is Zsóri Dániel próbálkozott, Tomás Tujvel védett. Az óvatosabb játék érződött a csapatokon, ez nem volt meglepő, a tét ugyanis óriási: mindkét együttest a kiesés fenyegeti. A percek lassan peregtek, gyakorlatilag csak mezőnyjátékot láthattunk, így volt időnk konstatálni, hogy felépülése után visszatért a kispesti kezdőbe Mohamed Mezgrani – a Honvéd jobb oldali védője és szélsője ebben az évben még nem is lépett pályára bajnokin térdsérülése miatt. Ez a poszt lyukasnak számított az együttesben, az algériai-belga futballistán kívül megfordult ott kényszerből Ivan Lovric, Szendrei Norbert és Eke Uzoma, sőt a felkészülés során Bocskay Bertalan és Lukács Dániel is, s az alapesetben belső védő Lovric oldotta meg a legjobban a rá bízott feladatokat.
Kovács Dávid is megtette, amit kellett: a vendégek csatára gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett a 28. percben, a kispestiek kapusa mozdulni sem tudott, így az első NB I-es idényét töltő 29 éves csatár már a nyolcadik gólját szerezte a Budafokban. A kispestiek lehajtott fejjel, de leginkább tanácstalanul sétáltak vissza a középkezdéshez, a vezetőedző, Pisont István is elkeseredetten állt a pálya szélén, hiszen a gól váratlanul, előzmények nélkül érkezett, viszont a Honvéd már-már szokásosan gyenge, elképzelés nélküli, „ahogy esik, úgy puffan” játéka nem volt meglepő… De milyen a futball, a kispestiek két és fél perc alatt fordítottak, előbb Gazdag Dániel, majd Bőle Lukács volt eredményes. Ekkor a BMTE vezetőedzője, Csizmadia Csaba nem akart hinni a szemének, hiszen csapata úgy kapott két gólt, hogy addig a Honvéd – némi túlzással – a budafoki kapu közelében sem járt.
A fordulás után hamar visszaadott a sors valamit abból, amit az első félidőben elvett az újonctól: Kovács Dávid szabadrúgása után a labda a kapufán csattant, majd a kispesti Szendrei Norbertről pattant a kapuba. A vendégek kezdeményezőbbek is maradtak, jobban futballoztak, mint a hazaiak, lényegesen tudatosabban játszottak, sőt Ihrig-Farkas Sebestyén és Zeke Márió is megszerezhette volna a vezetést, de Tomás Tujvel mind a kétszer bravúrral védett. A meccs hosszabbításában azonban már ő sem védhetett, Ihrig-Farkas Sebestyén lőtte a kapuba a kapufáról kipattanó labdát.
A meccs nagy részében kilátástalanul futballozó, s a végén elfáradó kispestiek így a bajnoki tabellán a vonal alá, kieső helyre estek vissza, a Budafok pedig előzött.


Fotó: -a-
Lap tetejére