RSS Feed

FTC - Még egy lépés

NS - 2020. 09. 17. 12:22:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

FTC - Még egy lépés

A labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Ferencváros 2–1-re megverte Budapesten a Dinamo Zagrebet, ezzel már biztosan bejutott az Európa-liga csoportkörébe, a BL-csoportkörtől pedig már csak egyetlen párharc megnyerése választja el – az ellenfél a norvég Molde lesz. Ez a kör már kétmérkőzéses lesz, a mieink idegenben kezdenek. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Dinamo Zagreb trénere, Zoran Mamic sportszerűen gratulált a Ferencvárosnak:

„A futballban az nyer, aki több gólt szerez, ez ma a hazai csapatnak sikerült, gratulálok ezért! A Ferencváros kegyetlenül kihasználta a lehetőségeit. Gólt kaptunk az elején, aztán egyenlítettünk, felvettük a játék ritmusát, voltak lehetőségeink, a második félidőben még irányítottunk is, de kimaradtak a helyzeteink. Sok sikert kívánok az FTC-nek a playoffban.”

A Ferencváros vezetőedzőjét, Szerhij Rebrovot vastaps fogadta a sajtótájékoztatón, majd kollégánk azt kérdezte tőle: látta-e már ekkorát küzdeni csapatát.

„Igen, a Celtic ellen. Sikerült legyőznünk három kimagasló csapatot, úgyhogy jelenleg történelmet írunk, ez önbizalmat kell adjon. De egy lépés még hátravan…”

„Nagyon sokat tett hozzá a drukkerek teljesítménye, nem számítottam arra, hogy kilencven percig ilyen kitartó szurkolás lesz. Elképesztő. A bábuk is jól néznek ki a lelátón, de azért az élő szurkolás más…”

A BL-csoportkörről döntő párharcok első mérkőzéseit szeptember 22-én és 23-án, a visszavágókat szeptember 29-én és 30-án játsszák le.

Fotó: -a-
Lap tetejére