RSS Feed

Lázmérővel a kapuban

D.L. - 2020. 06. 13. 12:26:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lázmérővel a kapuban

Az Őrmester Nyrt. alapvetően őrzésvédelmi feladatokkal foglalkozik, de a Covid vírus nekik is feladta a leckét. Miután többek között élelmiszeripari cégeket is védenek, ahol kiemelten fontos a higiénia, ki kellett dolgozniuk egy új protokollt, hogy a kapun ne mehessen be fertőzött dolgozó. Március óta digitális testhőmérséklet mérővel ellenőrzik a cégek alkalmazottait, és minden belépő személyt.

"A multiknál eleve szigorú protokollt vártak el tőlünk, s a mi embereinken múlott, hogy aki láthatóan betegnek látszott, vagy lázas volt azt hazaküldjük-mondja Kincs István cégalapító, általános igazgató. -Természetesen jól felszereltük az emberinket maszkkal, kesztyűvel és kézfertőtlenítővel, hiszen ők is veszélynek voltak, vannak kitéve. Kontaktus nélkül nem tudjuk ellátni a feladatainkat, s amikor csomagokat kell átvizsgálni, akkor a másfél méteres távolság is nehezen tartható." 
Miután a  cég tapasztalatokat gyűjtött a járvány elleni védekezés területén, innen származott az ötlet, hogy bővítsék a portfoliójukat és a partnereiknek felajánlják a plusz szolgáltatásokat. Egy szegedi orvoscsoporttal megállapodtak egy komplett szűrési feladat-csomagról, a minták vételétől  az elemzéséig. S miután megvásároltak egy hidegködgenerátort immár a munkaterületek és irodák  fertőtlenítését is tudják   vállalni. Egy külön egységet állították fel, akik megfelelő kiképzést kaptak és természetesen védőruházatot, hiszen ez az eljárás egészségre ártalmas, tekintettel arra hogy, az alkalmazott páraköd  elpusztítja a felületeken megtapadó vírusokat és  baktériumokat egyaránt. 
A vírus járvány a munkaerő piacot is megváltoztatta, ahogy Kincs István mondja, immár válogathatnak a jelentkezők közül. Különösen sokan jöttek a vendéglátóiparból, többek között pincérek képezték át magukat, s immár az Őrmester egyenruháját viselik. 


Fotó: Őrmester
Lap tetejére