RSS Feed

Újabb karanténprodukció Los Angelesből

Kenyhercz Kinga - 2020. 05. 22. 13:00:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újabb karanténprodukció Los Angelesből

Alig pár napja jelent meg a Los Angelesben élő zeneszerző, Czomba Imre első, világsztárok közreműködésével készült instrumentális karantén-produkciója, már meg is érkezett a második, ezúttal énekes előadás

A La Bouche & Singers Next Door névre keresztelt, több mint 40 művészből álló kórusban többek között olyan külföldi és hazai sztárokat láthatunk és hallhatunk, mint Lane McCray és Sophie Cairo (La Bouche), Alec Be, Soltész Rezső vagy Szulák Andrea (képünkön), de néhány pillanatra feltűnik Czomba Imre kislánya is. Az elkészült dal alapja a Plain White T's híres, Rhythm of Love című slágere, a klip pedig a mai naptól elérhető: https://bit.ly/2zCNthu.
A koronavírus miatti korlátozások a művészvilágot sem kímélték: rengeteg koncert, turné és előadás maradt el a járvány miatt. A zene ereje azonban a legnehezebb napokon is átsegíthet minket, ezért a Los Angelesben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre, úgy döntött, hogy az elszigeteltség nem állhat a kreativitás útjába: otthonról felvett közös zenélésre hívta össze a nemzetközi zenei élet legjavát.

Az első produkcióban, a Jam Session Projectben a zene különleges módon több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként született meg. A projekt sikerét az is jól bizonyítja, hogy a karantén-produkcióhoz annyi kiváló zenész gyűlt össze, hogy az eredetileg tervezett instrumentális zenén túl egy vokális előadás, a Rhythm of Love feldolgozása is megszülethetett. A különleges, több mint 40 tagból álló kórus a La Bouche & Singers Next Door nevet kapta, nem véletlenül. A videóklipben a művészeket egy olyan ház ablakaiban látjuk szomszédokként, amelynek alapja nem más, mint a zene öröme – a dalt hallgatva könnyű is elképzelni, hogy a művészek kiülnek otthon az ablakba, hogy mindenkivel megoszthassák örömzenélésüket.

A karantén-dal egy előre kidolgozott szisztéma alapján készült: az előadók nem találkoztak egymással, mindenki az otthonában vette fel a saját részét, az esetek 99%-ában telefonon. Ráadásul kizárólag a nekik szánt részleteket kapták meg, hogy a végeredmény számukra is meglepetés legyen. A sztárparádét felvonultató dalban az egyetlen hangszer Ferenczi György szájharmonikája, ezen kívül azonban minden hangért a művészek feleltek. A 250 hangsávból és videóból készült dalhoz társ-zeneszerzőként csatlakozott Lane McCray, Alec Be és a Cotton Club Singers vokálegyüttesből ismert Fehér Gábor is, a videót pedig David Crabtree (The Resident, All American, Lethal Weapon, Agent S.H.I.E.L.D.) rendező segítségével készítette el a zeneszerző.
A produkcióban olyan hírességeket láthatunk, mint a La Bouche tagjai, Lane McCrey és Sophie Cairo (Farkas Zsófi), Alex Be és a korábban a kanadai slágerlistákat vezető Péter Foldy, de feltűnik benne többek között Sárközy Fanni, Szulák Andrea, Soltész Rezső, Vavra Bence, Torres Dani, Wodala Barnabás és Homonnay Zsolt is. A Rhythm of Love – amelynek eredeti előadója Plain White T's – feldolgozása az a mai naptól az alábbi linken érhető el: https://bit.ly/2zCNthu.

„A Jam Session Project után sejtettem, hogy még nincs vége a történetnek, hiszen annyi tehetséges, kiváló énekes gyűlt össze, hogy nem lehetett nem megcsinálni ezt a dalt. Rendkívül jó érzés és megtisztelő, hogy a művészek rám bízták magukat egy ilyen nem mindennapi produkcióban. A Rhythm of Love egy olyan házat szimbolizál, amit a zene és annak szeretete tart össze. Bízom benne, hogy ezzel a dallal boldogságot csempészhettük ebbe a mindenki számára nehéz időszakba, és azok, akikhez eljut a produkció, épp akkora örömmel hallgatják majd, mint amekkorával mi készítettük” – mondta Czomba Imre zeneszerző, a projekt ötletgazdája és megvalósítója.
A Rhythm of Love projekt résztvevőinek teljes listája:

Lane McCrey
Gerendás Péter
Faith Ildi
Sophie Cairo
Kaszás Péter
Bognár Éva
Sárközy Fanni
Szulák Andrea
Budai Beatrix
Mészáros Tamás
Éliás Gyula
Szabó Noémi
Molnár Gábor
Torres Dani
Andrádi Zsanett
Vavra Bence
Németh Gábor
Sárdy Barbara
Wodala Barnabás
Alec Benjamin
Bíró Eszter
Németh Miklós (Full Moon)
Bartha Ákos
Moór Bernadette
Georgiana Tarjan
Homonnay Zsolt
Abaházi Csaba
Napsugár Anna
Soltész Rezső
Neuhauser Emil Béla
Gál-Sztankovits Kata
Peter Foldy
Balanyi Szilárd
Bot Gábor
Auguszt Bario
Farkas Gábriel
Süttő Péter
Sturcz András
Pál Tamás
Czomba Imre
Fehér Gábor
David Crabtree
Shalev Alon
Czomba Imréről:

A Los Angelesben élő magyar zeneszerző, zenei producer és zenész több mint 20 éven át olyan legendás előadókkal dolgozott, mint Zorán, Presser Gábor, Ákos és Cserháti Zsuzsa. Majdnem két évtizeden keresztül volt az Experidance zeneszerzője és sokat dolgozott a Pesti Színház és Vígszínház falai között is. Több mint 25 színházi show zenéje fűződik a nevéhez, amelyeket nagy sikerrel mutattak be Európától egészen Kínáig. Nemzetközi világversenyek hivatalos zenéi mellett, közel 70 film és televíziós műsor zenéjét írta. 2008-­ban és 2009-­ben az augusztus 20-­i nemzeti ünnep tűzijátékát kísérő zene komponálására is őt kérték fel: több mint 3 millió néző előtt mutatták be az ő zenéjére készített – televíziós nézettségi rekordot döntő – tűzijáték-műsort. Los Angelesben az Emmy Television Academy aktív tagja és számos hollywoodi produkcióban dolgozik.

Fotó: -a-
Lap tetejére