RSS Feed

Társadalmi Párbeszéd Fórum az Akadémián

mix - 2018. 05. 15. 10:41:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A korábbi évek gyakorlatát követve ismételten szervez Társadalmi Párbeszéd Fórumot a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP)Budapesten, május 17-én a Világtalálkozó keretében.A"Közép-Európa a Monarchia szétesésétől az Európai Unió keleti kibővítéséig és az új kihívásokig" témakörben elhangzó előadások a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár Konferencia termében lesznek.

Idén 11. éve rendezi meg a KEP a Társadalmi Párbeszéd Fórumot, amely hagyományosan a Magyar Világtalálkozók kiemelt közéleti eseménye. A fórum a Monarchia szétesésétől napjainkig felöleli az elmúlt kerek 100 esztendő eseményeit és társadalmi, gazdasági mozgását az európai integrációs elgondolások, elméletek és történések áttekintésével.
Elemzik és bemutatják az egykori tagországok és régiók közötti együttműködés felélesztése szükségszerűségét, a mai közép-európai és V4 egységes fellépés, koordináció és együttműködés fontosságát, fokozódó erejének, súlyának és szerepének EU-t formáló .tényezővé tételét napjainkban. Az előadások az elmúlt 100 év áttekintésével, az európai együttműködés szakaszaival és momentumaival foglalkoznak.
 
Az előadók ismert szaktekintélyek, a téma legjobb ismerői. Előadásuk gondolatébresztő lesz a párbeszédhez, képet ad az Európai Unió létrejöttéhez vezető hosszú folyamat tanulságairól és vívmányairól, hatásáról az európai kontinens valóságának megváltozására, az európaiak életére, Európa fejlődésére, gyarapodására. A program nyitott, hogy minél több érdeklődő vegyen részt.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. (további inf: www.kepcp.hu) 

Lap tetejére