RSS Feed

Terítéken az Egészségturizmus

D.L. - 2017. 11. 08. 8:17:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Terítéken az Egészségturizmus

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület Törzsasztal programjában november 14-én 17 órakor a Nemzetközi egészségturizmusról tart előadást Dr. Fluck István az MTA könyvtárának kistermében. Az előadás moderátora Dr Szalók Csilla, a BGE turizmus intézetének vezetője lesz. A rendezvény ingyenes, de előzetesen regisztrálni kell a www.kepcp.hu honlapon.

Nemrégiben jelent meg a 2030-as Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia, s abban az egészségturizmust a legfontosabb fejlesztési célokhoz sorolták, miután Magyarországnak ezen a téren kiváló adottságai vannak. Az egészségturizmust mostanában úgy is emlegetik, hogy "A jövő biznisze".
Dr. Fluck István az egészségturizmus világszerte elismert szaktekintélye, aki 21 évig volt a Gyógyfürdőügyi és Klimatológiai Világszövetség első elnökhelyettese, jelenleg tiszteletbeli elnöke, s 25 évig a Danubius Hotelcsoport főigazgató főorvosaként dolgozott. Jelenleg is számos nemzetközi szervezet, többek között az Idegenforgalmi Világszervezet és az ENSZ Fejlesztési Alapjának tanácsadója. Az egészségturizmus ma is jelentős szerepet visz a magyar idegenforgalomban, ez többek között a gyógyfürdőknek köszönhető, s egyre népszerűbb a kórházturizmus is.Mindezekről beszél majd november 14-én Dr. Fluck István és a moderátor is komoly szakember, hiszen Dr. Szalók Csillát tavaly a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyéhez sorolta a szakma.

Fotó: -a-
Lap tetejére