RSS Feed

Az Anima Musicae Kamarazenekar születésnapi koncertje

M. A - 2017. 06. 12. 17:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az Anima Musicae Kamarazenekar születésnapi koncertje

Hétéves születésnapi és egyben évadzáró koncertre várja régi és új, lelkes közönségét az Anima Musicae Kamarazenekar 2017. június 20-án az Óbudai Társaskör Nagytermében. A barokk korszak ismert és kevésbé ismert szerzőiből összeállított program méltó lesz a Junior Prima-díjas együttes zenei évadzárásához.

Az évfordulós koncerten felhangzik Caldara Tutti nemici e rei című zeneműve, Vivaldi két concertója (a-moll concerto két hegedűre, RV 522 és g-moll concerto két hegedűre és gordonkára, RV 578), Giacomelli Sposa, son disprezzatája, valamint Porpora Dall'amor piú sventurato című darabja; valamint Rahmanyinov Vocalise, Dohnányi Szerenád, op. 10 és Fauré Après un Rêve c. műveit élvezheti a közönség. A születésnapi koncert fényét Csordás Klára kiváló szólistaénekes emeli még tovább.

A Cziffra-díjas mezzoszoprán a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerzett operaénekesi és zenetudósi diplomát, ahol többek közt olyan nagynevű tanároktól tanult, mint Kurtág György vagy Kroó György. Az anyanyelvén kívül hat nyelven beszélő művésznő dalrepertoárja is kivételesen gazdag: többek közt orosz, lengyel és norvég nyelven is énekel.

Napjaink egyik legizgalmasabb hazai hangszeres formációja, az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból és korábban végzett növendékeiből. Az eddigiekben olyan nívós koncerttermekben léptek fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Eltökélt szándékuk, hogy koncertjeiken a klasszikus zene üzenete minél több fiatalt érintsen meg, hogy ezzel is segítse egy új, a klasszikus értékeket befogadni képes generáció kialakítását.Fotó: -a-
Lap tetejére