RSS Feed

A Knorr-Bremse a japán szuperexpresszhez fejleszt

mti - 2017. 02. 22. 10:27:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

270 millió forintot nyert el a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest vasúti fékek fejlesztésére a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH), a projekt összköltsége meghaladja a 600 millió forintot - közölte a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest szerdán az MTI-vel.

    A csoport legnagyobb, budapesti fékegység gyárában és fejlesztő központjában helytakarékos és kisebb súlyú fékrendszer elemeket fejlesztenek majd olyan vasúti kocsik számára, amelyekbe az alacsony padló vagy a kerékpárszállító szakasz miatt a fékrendszer elemeit jóval kisebb helyre kell beépíteni. A cég vállalta, hogy az innovatív technológiával készülő fékmechanikai és fékvezérlési komponenseket két éven belül kifejleszti és a prototípusokat le is szállítja.
    A Knorr-Bremse Budapest a világ legkorszerűbb vasúti járműveihez - például a japán szuperexpresszhez, a Shinkansenhez - fejleszt és gyárt egyedi megrendelés alapján fékeket és fékvezérlő szoftvereket. 
    A vállalat Magyarországon több mint 20 éve van jelen. A Knorr-Bremse vállalatcsoport 2015-ben csaknem 6 milliárd euró árbevételt ért el, és 30 országban 25 ezer munkatársat foglalkoztat. A csoport budapesti egysége a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek a fékrendszerek.

Lap tetejére