RSS Feed

Tudományos konferencia az 56-os forradalomról

mix - 2016. 10. 13. 16:42:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A KEP az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tudományos konferenciát és színpadi előadást szervez 2016. október 18-án (kedden) 15 órától az Urbanisztikai Társaság Konferencia termében (Bp. IX. Liliom u. 44-48).

 A konferencia témája és címe:„Az 56-os magyar forradalom történelemformáló hatása Magyarország és Közép-Európa jövőjére” és az ehhez kapcsolódó színpadi előadás Németh László író 56-os forradalomról készített naplója alapján „Elpattantott láncok” címmel. A rendezvény fő célja az 1956-os forradalom és a kapcsolódó történelmi időszak felidézése, a hősöknek és az áldozatoknak emléket állító tudományos konferencia és előadóest, ismeretterjesztés.
 
Prof. Dr M. Kiss Sándor történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos főigazgató-helyettese „Az 56-os magyar forradalom történelemformáló hatása Európa jövőjére” címmel tart előadást. Dr Kahler Frigyes jogász, címzetes táblabíró, ny. kollégiumvezető 
„Adalékok a magyar forradalom külföldi hatásaihoz” témáról beszél, Dr Marossy Endre hadtörténész, tanár „A Juta – dombi csata és új kutatási eredmények”-ről értekezik, míg Dr habil. Sáringer János a VERITAS tud. főmunkatársa, a BGE docense "A hidegháború logikája? Budapest, Sévres, Szuez - Moszkva és Washington árnyékában" címmel értékeli az akkori külpolitikai helyzetet.
 
Részletes programterv az alábbi linkekre kattintva érhető el: info@kepcp.hu

Lap tetejére