RSS Feed

A menekültválság helyzete és kihatásai

mix - 2016. 09. 20. 9:29:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Közép-Európai Klub Pannónia (KEP) folytatja a konferenciasorozatát, s szeptember 20-án, kedden 17 órakor Dr. Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója lesz az előadó, aki "A menekültválság helyzete és kihatásai az európai és ezen belül a Közép-európai fejlődésre" címmel tart előadást. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

A KEP európai integrációt érintő konferenciasorozatán Dr. Orbrán Balázs előadása után Dr. Garaczi Imre egyetemi docens, Pannon Egyetem „A menekültválság helyzete és kihatásai az európai fejlődésre” címmel tart vitaindítót, majd  Dr. Aradi Flórián kül. - és biztonságpolitikai szakértő a menekültválság néhány biztonságpolitikai kérdéséről beszél. Az est moderátora ezúttal is Prof. Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgató- helyettese, a BGE tanára, c. nagykövet, volt c. államtitkár lesz.
A rendezők előzetesen közreadnak néhány kérdést, azok közül, amelyeket vitára ajánlanak:
·         Melyek azok a veszélyek és kockázatok, amelyekkel az Unió 500 millió állampolgára napjainkban szembesülni kénytelen?
·         Miért nem egységesebb az Európai Unió?
·         Mekkora veszélyt jelenthetnek az Európa nyugati országaiba érkezett bevándorlók és leszármazottaik, ha korlátlan mozgásszabadságot élveznek Európában?
·         Milyen lehetséges forgatókönyvek képzelhetők el Schengen jövőjével kapcsolatban már 2016-ban?
·         A Visegrádi Országok együttműködése miért kulcsfontosságú hazánk és a régiónk szempontjából?
A rendezvény helyszíne: a Thomas Hotel étterme és konferencia termei
(Budapest, IX. kerület Liliom u. 46)

Lap tetejére