RSS Feed

Orbán a legbefolyásosabb európai vezetők között

mti - 2016. 04. 28. 18:20:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orbán a legbefolyásosabb európai vezetők között

A Politico című hírportál európai változatának csütörtöki cikkében az unió állam- és kormányfőit, valamint a tagállamok Brüsszelbe, az unió mellé delegált nagyköveteit hasonlítja össze erősségük és befolyásuk szerint.

    A cikk grafikonja Orbán Viktor miniszterelnököt a legbefolyásosabb politikai vezetők közé sorolta. Csoportjában első helyen a német, majd sorrendben a brit, olasz, francia, török, holland, magyar, svéd és dán miniszterelnök, illetve államfő kapott helyet.
    Az elemzésbe ezúttal Törökország és a csatlakozásra váró országok is bekerültek, mivel az utóbbi időben állandó, vagy visszatérő vendégei az uniós csúcstalálkozóknak.     A közölt Európa-térképen Magyarország - továbbra is a legbefolyásosabb országok közé sorolva - a hatodik helyen áll mind a kormányfő, mind a nagykövet erőssége szempontjából.     
A cikk kiemeli, hogy Magyarország következetes és hosszú távú stratégiával rendelkezik, ugyanakkor úgy vélekedik, hogy az Európai Unió mellett szolgálatot teljesítő Magyar Állandó Képviseletet vezető nagykövet néha a legutolsó, aki vezetője döntéshozataláról értesül.


Fotó: -a-
Lap tetejére