RSS Feed

Egy könyvben a magyar rock hőskora

M. A. - 2016. 03. 19. 17:48:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy könyvben a magyar rock hőskora

Rengeteg sztorival és soha nem látott fotóval teletűzdelt hiánypótló könyv jelent meg a magyar rock hőskoráról "OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig" címmel, a Publio kiadó gondozásában. Kovacsics András új könyve négy zenekar 25 évnyi munkásságát öleli át.

A szerző Kovacsics „Öcsi” András zenész, aki 1962 és 1986 között összesen négy zenekarban játszott, az Omegának pedig alapítója és vezetője is volt. Kóbor János, Horváth Charlie, Kovács Kati, Végvári Ádám – talán a legnagyobb nevek azok közül, akikkel Kovacsics András negyedszázados pályafutása során együtt zenélt. A kiváló gitáros az Omegában kezdte pályafutását, melynek alapító tagja is volt. Ezt követően Horváth Charlie-val játszott együtt az Olympiában, majd a Syconorban Végvári Ádám, az Universalban pedig Kovács Kati zenésztársa volt.

A most megjelent könyv gyakorlatilag rocktörténeti lexikonnak is tekinthető, hiszen rengeteg személyes történet és több mint 300 egyedülálló fotó segítségével mutatja be a hazai rockzene hőskorát a kezdeteket jelentő hatvanas évektől egésze a nyolcvanas évek közepéig.

„Egy nagyon izgalmas korban kezdtem el zenei pályafutásomat, egy olyan időszakban, amikor a nyugati világon és főleg Amerikán végigsöpört a hippi korszak és az ehhez kapcsolódó zenei forradalom. Ez a hullám Magyarországot is elérte, így született meg az egyik első hazai beat zenekarként 1962-ben az Omega. A most megjelent könyvben négy zenekarban eltöltött összesen huszonötéves pályafutásomat foglalom össze, számos eddig még nem publikált személyes történeten keresztül” – mondta a szerző, Kovacsics „Öcsi” András.

Az „OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig” című könyv a Publio gondozásában jelent meg, ami hazánk első és legnagyobb szerzői kiadója. Ez a világszerte egyre nagyobb teret hódító műfaj, Magyarországon is egy népszerűbb, hiszen nagy szabadságot ad a szerzőknek, akik üzletileg is jobban járnak, mint a hagyományos kiadók esetében.


Fotó: -a-
Lap tetejére